flaş karar! | " /> flaş karar! | "/>

En Sıcak Konular

Başsavcılık'tan flaş karar!

22 Nisan 2009 12:02 tsi
Başsavcılık'tan flaş karar! Belli dönemlerde Türkiye'nin üzerine kara basan gibi çöken ve Ergenekon davası kapsamında sıkça gündeme gelen faili meçhuller ile ilgili düğmeye basıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, faili meçhul olay dosyaları için özel yetkili bir Cumhuriyet Savcısı görevlendirdi.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bir süre önce faili meçhul olay dosyaları bir araya getirilerek, bu soruşturmaların yürütülmesi için özel yetkili bir savcıya görev verildi.

''Haklarında daimi arama kararı bulunan dosyalar'' olarak kayıtlara geçen faili meçhul olay dosyaları arasında, yazar Musa Anter'in 20 Eylül 1992'de Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu ölmesi, Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden'in 14 Ağustos 1995 tarihinde, Mardin'in Savur ilçesine bağlı Ormancık köyü kırsal kesiminde açılan ateş sonucu iki korumasıyla şehit olması ve Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın 22 Ekim 1993 tarihinde operasyon için gittiği Lice'de şehit edilmesi olayları da yer alıyor.

-ESKİ DEVLET BAKANI EKMEN, İFADE VERECEK-

Faili meçhul dosyalar arasında bulunan Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Koçyurdu köyünde 1996 yılında içerisinde 11 kişinin bulunduğu minibüsün uzun namlulu silahlarla tarandıktan sonra ateşe verilerek yakılması olayı da bulunuyor.

Bu olayla ilgili olarak bazı basın yayın organlarında açıklamalarda bulunan dönemin Devlet Bakanı Adnan Ekmen'in de bu soruşturma kapsamında, özel yetkili savcı tarafından ifadesine başvurulacağı bildirildi.

-KOŞUYOLU PATLAMASI-

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın yürüttüğü soruşturmalar arasında yer alan, Diyarbakır'ın Koşuyolu Parkı'nda 12 Eylül 2006 tarihinde termosa konulan bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 7'si çocuk 10 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak 3 kişi tutuklanmıştı.

-DİYARBAKIR'DAKİ KAZILAR-

Diyarbakır'da bir süre önce itirafçı Abdulkadir Aygan'ın 1990'lı yıllarda 2 kişinin ölümü ile ilgili iddiaları nedeniyle başlatılan kazılar da aynı özel yetkili savcı tarafından yürütülmüştü.

Silvan kara yolu Karaçalı köyü yakınlarındaki kazılarda herhangi bir bulguya rastlanılmazken, Hani kara yolundaki Ziyarettepe mevkisinde ise kemikler ve bir gömlek parçası bulunmuştu.

Kazılara bulunan kemikler, savcılık kararıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

 

 



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,451 µs