ihanet! | " /> ihanet! | "/>

En Sıcak Konular

Azerbaycan'dan KKTC'ye ihanet!

22 Nisan 2009 11:27 tsi
Azerbaycan'dan KKTC'ye ihanet! Türkiye'yi ihanetle suçlayan Azeri Yönetimi, KKTC'ye yapmadığını bırakmadı. İşte Rumlarla el ele Azerbaycan'ın KKTC intikamı..

Türkiye'yi ihanetle suçlayan Azeri yetkililer, geçtiğimiz günlerde Bakü'de gerçekleştirilen “8. Azerbaycan Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı”na katılan KKTC'li yetkililere yapmadıklarını bırakmadılar.

Azeri yetkililer fuara katılan KKTC Heyeti'ne hem KKTC adını kullandırtmadılar hem de standda KKTC bayrağının olmasına izin vermediler...

Uluslararası ilişkilerde şu esasler her zaman geçerlidir:

"Dış politikada boş sloganlara yer yoktur. Uluslararası ilişkiler kardeşlik esasına göre değil, ulusal çıkar esasına göre yürür."

Son 2 hafta içerisinde Türkiye ile Azerbaycan'ın arası ciddi biçimde açıldı. Türkiye'nin Ermenistan'la ilişkilerini normalleştirmek için Ermenistan'la müzakerelere başlaması, Azerbaycan yönetimi ve yönetim tarafından kışkırtılan Azeri basınınca ihanet olarak yorumlandı, yorumlanıyor.

Oysa Türk yetkililer bu konuda Azerbaycan'a her türlü güvenceyi veriyorlar. Daha 2 gün önce Başbakan Erdoğan, Almanya'da Karabağ sorunu çözülmeden Ermenistan'la sınır kapısını açmayız dedi. Dün Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Azerbaycan'ı üzecek bir adım atmayacaklarını söyledi.

Türkiye bu konuda bu kadar hassas davranırken acaba Azerbaycan, "bir millet iki devlet" söylemine sadık kalıyor mu?

Azerbaycan KKTC'yi Tanımıyor?

Türkiye’yi açıkça Karabağ davasına ihanet etmekle suçlayan Azerbaycan yönetimi, KKTC hususundaki tavrını neden izah edemediğini düşünmelidir. Azerbaycan KKTC’yi tanımamaktadır, zira uluslararası çıkarları kendince bunu gerektirmektedir. Uluslararası platformlarda Azeriler KKTC’ye ilişkin oylamalara kimi zaman iştirak bile etmemişlerdir. Oysa Azerbaycan, Türkiye kendi uluslararası çıkarları gerektirdiği gibi davrandığında cinnet derecesinde feveran etmektedir.

Ayrıca Stratejikboyut 17 Nisan 2009 tarihinde "Bu Haber Aliyev'i Kızdıracak" diye bir haber yapmıştı. O haberde Türkiye'yi ihanetle suçlayan İlham Aliyev yönetimindeki Azerbaycan'ın, Türkiye'nin tanımadığı Güney Rum Kesimi ile yaptığı ticaretin rakamlarını ortaya koymuştuk.

Evet Azerbaycan, Türkiye'nin tanımadığı Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile her türlü ithalat ve ihracatı yapıyor. Birleşmiş Milletler Comtirade verilerine göre 2007 yılında Azerbaycan Güney Kıbrıs'a 34.900.000 milyon dolarlık ihracat yapmış. 850.000 dolarlık da ithalat...

Ayrıca;

Eğer dış politikalarda kardeşlik ve soydaşlık birinci derecede önemli ise Azerbaycan yönetimi ve Azerbaycan’ın Türkiye’deki romantik dost ve kardeşleri öncelikle şuna yanıt vermelidir:

Geçtiğimiz günlerde (16-17-18 Nisan 2009) Bakü’de “8. Azerbaycan Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı” gerçekleştirildi.

Fuara Türkiye’nin yanı sıra KKTC Turizm Bakanlığından da bir ekip katılmak istedi. KKTC Turizm Bakanlığı söz konusu Fuar’a geçmiş yıllarda da katılmış, herhangi bir sorunla karşılaşmamıştı. Ancak Azerbaycanlı yetkililer bu yıl KKTC heyetinin “KKTC” adını kullanamayacağını, Fuar’da açılacak standda yalnızca “Kuzey Kıbrıs” şeklinde bir ifade kullanabileceğini, ayrıca KKTC standında KKTC bayrağının da yer alamayacağını belirttiler. Zaten tanınma sıkıntısı çeken KKTC’li yetkililer herşeye rağmen Fuar’a katıldılar ve Azerbaycan yönetiminin isteklerini kabul etmek zorunda kaldılar.

İçeriğini bilmediği görüşmeler üzerine bile Türkiye aleyhine savaş yürüten Rusya yanlısı Aliyev yönetiminin bu skandala verilecek “kardeşçe” bir yanıtı kuşkusuz vardır.

 

Stratejikboyut.com

 



Bu haber 3,023 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,121 µs