hedefindeki ünlü bankacı! | " /> hedefindeki ünlü bankacı! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekonun hedefindeki ünlü bankacı!

22 Nisan 2009 10:44 tsi
Ergenekonun hedefindeki ünlü bankacı! İkincisi açıklanan Ergenekon iddianamesinde ünlü bir bankacının da adı geçiyor. 1950 sayfalık iddianamede söz konusu bankacı için: ...'Onu oradan almaları lazım' ifadesi kullanılıyor.

Mahkeme tarafında kabul edilen ikinci Ergenekon iddianamesinde adı geçen bankacı İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince...

1950 sayfalık iddianamenin 234'üncü sayfasında yer alan görüşme notunda, Ersin Özince'nin bulunduğu İş Bankası müdürlüğünden gönderilmesi yönünde ifadeler yer alıyor. 100 milyara yakın aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük özel bankası konumunda olan İş Bankası'nın tepe yöneticisi için "Onu oradan almaları lazım..." ifadesi kullanılıyor.

Mustafa Balbay’ın bilgisayarında ele geçirilen günlüklerden, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile İlhan Selçuk arasında geçen görüşmede medyadan, siyasete pek çok konu dile getiriliyor. Kimi isimler için değerlendirmeler yapılıyor.

İddianamede yer alan ve “GUNAR.TXT” isimli dosya içerisinde; 19 Aralık 2003 günü yapıldığı anlaşılan görüşme ile ilgili, “19 Aralık Cuma günü saat 15.00'de Köşke gidiş.” Başlığı altında, “Bu kez 5 nolu kapının hemen karşısındaki girişten girdik avizeli büyük salondan küçük bekleme salonuna geçtik. Belki 10. kezdir geliyorum buraya. En çok Sezer dönemi. 3-4 kez Demirel döneminde gelmiştim. duvarlardaki resimler değişmiş. Atatürk sigara içerken beyaz pantolon şık takım bir duvarda,ötekinde Türkiye haritası. 

Görüşmede önce sağlık konuşuldu. 10 dakika kadar. Bel fıtığı. Doktorlar 2 yıl önce, karın kaslarının güçsüz olduğunu, bu yüzden tüm ağırlığı belinin çektiğini kendi aralarında konuşup bel fıtığı olabilir demişler 29 Ekim ve 10 Kasım döneminde çok kötüymüş.

Doktorlar çıkma, birkaç adımdan fazla atmaman gerekir demişler ama o ölsem çıkmam gerekir. Bu iki gün çok önemli demiş ilaçla iyileşebileceği bir süreçteymiş. Konya şeyi aruz a bu yüzden gidememiş"

Görüşmede medya, hükümet, yolsuzluk gibi bek çok başlıkta görüşmelerin yapıldığı görülüyor:

Medya: ben size söylemiştim Sayın SELÇUK, tartışma daha da hızlanacak diye. Bakın öyle oldu. Bence daha da hızlanacak. Acımasızlaşacak. Bu medyayla doğru dürüst konular tartışılamaz.

Hükümet: ben gerekli uyarıyı yapıyorum. Ama bakıyorum yetersiz kalıyor. Bakanlar geldiğinde tek tek konuşuyoruz yine öyle. 

YAPTIKLARI REJİMİ TEHLİKEYE SOKUYOR. BUNU SÖYLÜYOR MUSUNUZ

Söylüyorum ama, anlamıyorlar 

ANLAYACAKLARI ŞEKİLDE SÖYLEMELİ BELKİ

Evet gerekirse daha uygun dille söylenebilir. İşte bu dönemi en az hasarla atlatmak lazım. En önemlisi bu bence. Çok zarar vermekte oldukları kesin. Ama bunları biçtiniz mi alttan daha güçlü geliyorlar. Geçmişte de böyle oldu. O yüzden halk bunları bir görsün. Bunu beklemek lazım. Ekonomi iyi diyorlar ya aslında öyle değil. Ben konuşuyorum. Alt düzey esnafa yansıyan olumlu bir şey yok aslında. 

ASKERİ TEDİRGİN GÖRDÜK. 

Evet öyle.. Huzursuzlar. Tümü huzursuz... Hep söylüyorum bunları halk görmeli. Bunlar yıpranmadan yapılacak bir şey sonuç vermez. İstenen sonucu vermez.

YOLSUZLUKLA MÜCADELE... Bunların yolsuzlukla mücadele ettiği yok edeceği yok. Bakın Vakıfbank olayı..

Doğan Grubu borcunu ödemiş gibi yapıyor, sonra yeniden kredi çekiyor.

Kağıt üzerinde oluyor her şey...

Onun durumu da iyi değil İş Bankası da iyi gitmiyor... O çoçuk başarılı biri değil, Ersin ÖZİNCE... Onu oradan almaları lazım.” şeklinde notların olduğu görüldü.

rotahaber



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,392 µs