Ergenekon kimlerin hayatını kurtardı | " /> Ergenekon kimlerin hayatını kurtardı | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon kimlerin hayatını kurtardı

22 Nisan 2009 10:23 tsi
Ergenekon kimlerin hayatını kurtardı Ergenekon savcıları olmasaydı birçok ünlü isim ne tür sağlık sorunları olduğundan haberdar olamayacaktı. İşte sağlık gerekçeli traji konik olaylar...

Prof. Dr. Osman ÖZSOY – Haber 7

Traji komik hadiseler yaşanıyor ülkemizde... Hangisinden başlayalım? Son zamanlarda örnek o kadar çoğaldı ki...

Türkiye’nin en iyi doktoru meğer kendi sağlığını ihmalden az daha hayatını kaybediyormuş da haberi bile yokmuş (!). İşin ilginci, hayatını kimlere borçlu dersiniz...

Başkent Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın gözaltına alınmasından sonra Başkent Üniversitesi Senatosu’nun yayınladığı kamuoyu duyurusunda kendisi ile ilgili olarak; “Ülkemizin 14 farklı bölgesinde 16 hastane ve sağlık kuruluşunu hizmete sokan, fiilen yaptığı böbrek ve karaciğer ameliyatları ile her hafta birçok kişiye can veren bir hekimin...” ifadelerine yer veriliyordu. Demek tam 16 hastanesi varmış.

Şu işe bakın ki, başkalarına can veren (!) bir hekim hayatını Ergenekon savcılarına borçlu... Eğer savcılar kendisi hakkında tutuklama kararı verip cezaevine göndermeselerdi ve bu sırada rutin işlemler kapsamında sağlık kontrolünden geçirilmemiş olsaydı, senatonun açıklamasında yer alan ifadesi ile başkalarına can veren profesörün kalp sorunu fark edilmeyecekti bile... Nitekim dün Prof. Haberal anjiyo oldu. Halbuki aynı dertten mustarip olanlar, “kalpte damar tıkanıklığı” denilen olayın, öyle üç-beş günde ortaya çıkıveren bir belirti olmadığını söylüyorlar.

Neyse biz geçelim diğerine...

Bu defaki haberimiz Yeditepe Üniversitesi’nin web sayfasından... Habere göre, Yeditepe Üniversitesi’nin kurucusu Bedrettin Dalan, kurdukları Diş Hekimliği Fakültesi’nden söz ederken, dünyada eşi benzeri olmadığını ifade ettikten sonra, ‘daha iyisi varsa anahtarı bırakırım’ iddiasında bulunmuş.

Kadere bakın ki, dünyanın en iyi diş hastanesine sahip olan Dalan, kendi dişlerinin ne kadar sağlıksız olduğunu ancak Ergenekon savcıları kendisi için tutuklama kararı aldıktan sonra fark etti.

Hazır ABD’ye gitmişken, madem savcılarımız beni çok düşünüyorlar, dişlerime de bir baktırayım dedi. Sözün kısası, aranmasına rağmen hala ABD’de olduğu iddia edilen Dalan da ağız ve diş sağlığını Ergenekon savcılarına borçlu. Hoş, dünyanın en iyi hastanesi kendisine ait olsa da, nedense daha kötü olanlarla idare etmek ve ABD’de baktırmak zorunda kaldı. Halbuki gelse, eşi benzeri yok dediği kendi hastanesinde tedavi ettirebilirdi. Neden gelmedi acaba? Gelmeme nedeni iddialara göre, dün akşam saatlerinde gündeme bomba gibi düşen gömülü silahlarla ilgili olabilir mi? Dilerim doğru değildir bu iddialar.

Hangi birini sıralayalım.

Veli Küçük, Hurşit Tolon, Şener Eruygur, Levent Ersöz.

Bu koca koca paşalar da Ergenekon savcıları sayesinde sağlıklarının ne durumda olduğuna vakıf oldular. Yoksa hafizanallah hücceten gideceklermiş de, haberleri bile olmayacakmış. Her biri daha cezaevine adım atar atmaz, meğer sağlıklarının ne kadar da bozuk olduğunu fark ettiler. Çok geçmeden hastalandılar. Yüce devletimiz herbirini tedavi ettirdi.

Hani kendilerinin gariban olduklarını düşünsem ve ‘sosyal güvenlikleri yok ki, normal zamanda rutin sağlık işlemlerine ayıracak zaman ve maddi imkanları olmadığından, hazır cezaevine girmişken kendilerine bir güzel Check-Up yaptırmayı kurnazlık etmişler desem.

Örnekleri uzatmak istemiyorum. Hangi birini sıralayayım...

GATA bu yitirdiği güven kaybını nasıl telafi edecek doğrusu merak ediyorum.

Bir de şu var...

Ergenekon davasında hakkında 2 kez müebbet hapis cezası istenen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, 'sağlık' gerekçesiyle usulsüz olarak sevk edildiği Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) prostat ameliyatı sırasında 'öldürücü' bir bakteri bulaştığı iddia edilmişti.

Ben şimdi GATA yetkililerine şunu sormak istiyorum. Çeşitli sağlık sorunları nedeniyle üst düzey devlet ve siyaset adamlarımızdan da GATA’ya gidenler oluyor.

 Örneğin Sayın Abdullah Gül Dışişleri Bakanı iken, bir uçak yolculuğunda kulak zarı tahrip olduğu için GATA'da kontrolden geçmişti. Hiç kimse kusura bakmasın. Şimdi ben, örneğin sadece basit bir kulak şikayeti ile GATA’ya gitmesi muhtemel devlet adamlarımızın acaba başka sağlık sorunları kaparak hastaneden ayrılırlar mı diye de merak ediyorum. Bu endişeyi gidermek tamamen GATA’nın bundan sonraki tavrına bağlı. Hele, Sayın Ecevit’e başbakanken Başkent Üniversitesi hastanesinde iş göremez raporu verilmesi yönünde çalışmalar yürütülüğü iddiaları ayyuka çıkmışken...

GATA’da ne olup bittiği ile ilgili kamuoyunun bilgilenme hakkı var.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ geçen hafta 2 saat süren toplantısında cemaatlere bile değinmişken GATA’da olan bitene hiç temas etmemesini nasıl değerlendirmek lazım bilmiyoruz.

Bakalım Sayın Başbuğ, 29 Nisan da yapılacağı ifade edilen medya bilgilendirme toplantısında GATA için güven tazeleme anlamına gelecek beyanda bulunacak mı?

Sanırım önde gelen Ergenekon sanıklarının savcılara bir teşekkür borcu var. Baksanıza, sanki savcı değil hekimmiş gibi gözaltına alınanlara bir çeşit faydaları oluyor.

Danıştay katili Alparslan Arslan'ın annesi Porsor Arslan, “Birileri GATA'ya gidiyor kurtuluyor, benim oğlum 3 yıldır böyle süründürülüyor” demiş. Bu örnek bile kafa karışıklığını izah etmeye yeter.

Eh, artık yetiversin. Hakikaten komik oluyor

 



Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,345 µs