Ergenekon vaadi | " /> Ergenekon vaadi | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'dan tarihe geçecek Ergenekon vaadi

22 Nisan 2009 09:15 tsi
Baykal'dan tarihe geçecek Ergenekon vaadi Ergenekon operasyonu karşıtlığında dozajı arttıran Baykal, tarihe geçecek bir seçim vaadinde bulundu. İktidara gelirse ETÖ soruşturması sonlandırılacak... Adem Yavuz Arslan yazdı…

Adem Yavuz Arslan / Bugün

ERGENEKON'DA KORKULAN OLUYOR !

Salı günleri Meclis'in en yoğun günü denebilir. Tüm partilerin grup toplantıları birkaç yüz metrekarelik alan içerisinde, art arda yapılıyor. Mekanlar yakın ama partiler arasındaki görüş ayrılıkları dağlar kadar.

Toplumun bir kesimi ETÖ soruşturmasına başından bu yana muhalif. Ortaya çıkan bombalar, suikast planları, darbe hazırlıkları, günlükler de onları iknaya yetmedi.

12. Dalga'dan sonra da karşıt saflar daha da sıklaştı. ETÖ soruşturmasının özellikle CHP tabanında kemikleşmeye yol açtığını söylemek mümkün. İşte Baykal'da bu durumun farkında ki son iki grup toplantısında ETÖ soruşturmasına olan muhalefetinde dozajı arttırdı. Hatta tarihe geçecek bir seçim vaadiyle iktidara geldiğinde 'bu işi sonlandıracağını' da söyledi.

ETÖ muhalefeti yaparken toplumda kamplaşmaları körükleyecek bir üslup kullanmak telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Baykal öyle bir üslupla konuşuyor ki bu soruşturmadaki her şey usulsüz her şey kanunsuz. AK Parti cumhuriyet kurumlarıyla hesaplaşma içinde. Tam bir cadı avı sürdürülüyor.

Aynı şekilde DTP'nin de tehlikeli bir söylemi var. PKK'ya yönelik operasyonu kendisine karşı yapılmış sayan DTP 'ithamlar suçsa hepimiz PKK'lıyız' diyor. Emine Ayna Meclis kürsüsünden tehdit bile etti. Üstelik de isim vererek. Oysa KCK operasyonu en çok DTP'nin işine yaramalı. Silahlı kanadın tasfiye edildiği, örgüt baskısının hissedilmediği bir siyasetin yolu açılıyor.

Başbakan'ın dün yaptığı 'herkesi sorumluluk içinde davranmaya' çağırması önemli. Eğer siyasi hesaplarla sorumsuzca demeçler verilir, kişiler ya da kurumlar hedef gösterilirse toplum kamplara bölünür ki ETÖ soruşturmasının hedefinin tam aksi bir durum oluşur.

BİZ SİZİ DÜŞMAN BİLİYORDUK

ETÖ iddianamesinde yer alan 'naylon terör örgütü' kavramını destekleyen en önemli belgeyi dün yayınladık. 2001 yılına ait kriminal rapora göre Hizbullah'ın deposunda ele geçirilen silahlar daha önce de PKK tarafından kullanılmış.

Yine Şırnak'ta, Hizbullah'a yönelik başka bir operasyonda ele geçirilen ağır silahların da jandarmaya kayıtlı olduğu ortaya çıktı. ETÖ sanığı Levent Ersöz döneminde, silahlar resmi yazıyla alınıyor ve dosya kapatılıyor.

Bugüne kadar dile getirilen, itirafçıların anlattığı 'örgüt kardeşliği'nin somut belgesi bu raporla ortaya çıkmış oldu. Yani artık PKK-Hizbullah ilişkisi tez olmaktan çıkıp ete kemiğe büründü. Veriler tek başına yetmez ama önemli bir ip ucu olduğu kesin.

Doksanlı yılların ikinci yarısından itibaren bölgede ağırlığını arttıran örgüt için Cizre ve İdil 'saadet üssü' olarak anılıyordu. Söz konusu dönemlerde PKK ile Hizbullah arasında büyük çaplı bir çatışma yaşanmadı. Yani Hizbullah cephaneliğindeki 100'e yakın silahın çatışma sonrası PKK'lılardan elde edilmesi ihtimali zayıf. Üstelik de Hizbullah gibi bir örgüt 'sabıkalı silah'ı kullanmaz. PKK tarafından yapılan eylemlerinde kriminal inceleme sonucu kendine mal edileceğini bilir.

Ayrıca silahların askeri kanat sorumlusunun evinde gres yağına batırılmış şekilde bulunması da önemli bir ayrıntı. Mekanizmalarının ayrılarak gres yağına yatırılmaları da uzun vadeli planlar için depolandığı gösterir.

Hep söyledik, söylemeye devam edeceğiz. ETÖ soruşturması Türkiye'nin tarihindeki kirli sayfalardan arınmak için bir fırsat. Usül hatalarıyla gölgelenmeyecek kadar da hayati öneme sahip. Herkese düşen de sorumlu davranıp hukukun işini yapmasına fırsat vermek.



Bu haber 357 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,586 µs