cephanelik savunması | " /> cephanelik savunması | "/>

En Sıcak Konular

Bedrettin Dalan'dan cephanelik savunması

22 Nisan 2009 08:56 tsi
Bedrettin Dalan'dan cephanelik savunması 
10.Ergenekon operasyonu öncesi ABD'ye giden Bedrettin Dalan, Türkiye'yi şoke eden cephanelik için öyle sözler söyledi ki güler misin ağlar mısın dedirtiyor.

Dalan'ın Türkiye saati ile gece geç saatlerde telefonla aradığı medya kurumu ise Ergenekon Davası'na karşı tutumuyla bilinen Vatan Gazetesi oldu.

İşte Vatan muhabiri ile Dalan'ın yaptığı o görüşme:

Beykoz Poyrazköy’de İSTEK Eğitim AŞ’ye ait arazide çok sayıda silah ve mühimmatın bulunduğu kazı tamamlandıktan bir kaç saat sonra telefonum çaldı. Arayan İSTEK Vakfı Başkanı, ikinci Ergenekon iddianamesinde “terör örgütü üyesi ve yöneticisi” olduğu ileri sürülen, “firari şüpheli” olarak nitelenen Bedrettin Dalan’dı. Dalan sözlerine “19 yıldır bize ait olan ve üzerine yapılan kazılarda çeşitli silahlar bulunduğu ileri sürülen, böylece İSTEK ismiyle bu silahları yan yana getirerek yürütülen psikolojik harp konusunda açıklama yapmak için sizi arıyorum” diyerek başladı. Daha sonra Dalan ile aramızda şu konuşma geçti.

O araziyi ne zaman ve ne amaçla aldınız?

19 yıl önce 17 milyon dolara aldık. 80 dönümlük bu arazide okul yapmak istiyorduk. Aldığımızda imar durumu tarım alanıydı. Ancak biz aldıktan hemen sonra yanımızda SAT Komando Okulu yapıldı. Bölge askeri alan ilan edildi ve sivillerin girmesi yasaklandı.

19 yıldır araziye gidemediniz mi?

15 yıldır yolu kapattılar. Deniz Kuvvetleri’ne bağlı SAT komandol okuluna ait eğitim alanı olarak kullanıyorlar. Kendi arazileri dar olduğu için bizim araziye yayıldılar. Arazi İSTEK Eğitim AŞ’nin üzerine ama gidin bakalım sizi içeri koyuyorlar mı. O bölgede Keçili Çiftliği’ne sivillerin giremeyeceğini herkes bilir. Oraya bilinçsiz giren sivil ölü çıkar. Neden? Çünkü orası fiilen SAT komandolarının eğitim alanı.... Yol üzerinde kontrol noktası var. Jandarma, “Yasak, geçemezsin hemşerim” der.

Siz arazinize hiç gitmediniz mi?

10-12 sene önce gitmek istedim. Sokmadılar. Komutandan izin alarak girebildik. Benim söylemek istediğim şu: Bulunan silahların İSTEK ismiyle beraber anılması bizi rencide eder.

Neden hiç sesinizi çıkarmadınız? Haklarınızı korumadınız?
Birkaç defa şikayet ettik. Komutanlarla görüştük. Bize “Siz Türk milliyetçisisiniz. Bize dokunmayın” dediler. Biz de cebelleşmedik. Şöyle düşündük, nihayet devletin kullandığı arazi. Devlet seferberlik ilan etse, arazimiz de, malımız da onun. Sesimizi çıkarmadık. Böylece fiilen askeri alan olarak kaldı.

Kıymetli bir araziyi nasıl yok sayarsınız?

2 yıl önce Milli Savunma Bakanlığı orayı istimlak etmek istedi. Biz de haklarımızı korumak için mahkemeye gittik ve istimlak bedeli tespit davası açtık. Dava sürüyor. Bundan iki ay önce avukatımızla Beykoz hakimi keşif için araziye gitti. Jandarma yine “Geçemezsiniz” diyor. Durumu anlatıyorlar. “Komutana sormam lazım” diyor. Komutanla birlikte keşif yapıyorlar. Arazinin durumuna hakim de şahittir. Orada bulunan silahlardan orada her gün 5-10 tane patlatılıyor. O arazinin tapusu bizde ama 15 yıldır fiilen bizim değil.

Orada gömülü bulunan silahlara ne diyeceksiniz?

Hiç kafamı yormam. Hakimler, savcılar, askerler yorsun. Birisi patlatması gereken bombayı, aldı, patlatmadı, gömdü mü, onu da bilemem.

Silahlar sizin sorumluluğunuzda olan bir arazide bulundu ama...

Ormanda silah bulunsa, Başbakan mı sorumlu diyeceğiz. Arazinin kullanımı bende değil ki, bana sorumluluk çıksın. Vakfın başka yerlerde de arazileri var, oralarda çıkarsa anlarım ama buradaki silahlarla İSTEK ismini yan yana koymak insafsızlıktır, iftiracılıktır.

Niye Türkiye’ye dönmüyorsunuz?

Tabii döneceğim, orası vatanım.

Ne zaman döneceksiniz?

Siz beni boşverin. Türkiye, dünyanın 3 önemli organ nakli cerrahından biri olan, eli insan kurtarmak için yaratılmış denen Haberal’ı terörist ilan etti. Başka bir şey söylemeyeceğim.

Barlas Yurtsever - Vatan



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,140 µs