Haberal da... | " /> Haberal da... | "/>

En Sıcak Konular

Gel de isyan etme: Haberal da...

22 Nisan 2009 08:36 tsi
Gel de isyan etme: Haberal da... 
Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın sevkinin de usule aykırı yapıldığı öğrenildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra Metris Cezaevi'nde rahatsızlanması üzerine İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne kaldırılan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın sevkinin de usule aykırı yapıldığı öğrenildi.

İddialara göre, normalde cezaevinden Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne götürülen Haberal'ın buradan alanında uzman ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir eğitim ve araştırma hastanesine götürülmesi gerekiyordu. Fakat bu basamaklar atlandı, İstanbul Üniversitesi'ne bağlı Kardiyoloji Enstitüsü'ne götürüldü. Konunun uzmanları, Haberal'ın sevk zincirine göre gitmesi gereken yerler arasında Sağlık Bakanlığı'na bağlı Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma hastanelerini ilk yer olarak gösterdi. Bu yerlerin uzak olması ve Haberal'ın ağrılarının ciddiyet taşıması ihtimaline karşı da kardiyoloji yoğun bakımı bulunan Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi de sevk zinciri içinde Haberal'ın götürülebileceği yerler arasında sayıldı. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün 'sağlık gerekçesiyle' Gülhane Askerî Tıp Akademisi'ne (GATA) sevkinin usullere aykırı olduğu da tespit edilmişti.

Uzun süre hastanede kalacak

Öte yandan Mehmet Haberal dün İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde anjiyo oldu. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız, Haberal'a koroner anjiyografi yapıldığını söyledi. Haberal'ın 17 Nisan 2009'da göğüs ağrısı ve presenkop nedeniyle acil ünitesine sevk edildiğini ve akut koroner sendrom ön tanısı ile yoğun bakım ünitesine yatırıldığını belirten Kansız, "Koroner anjiyografisinde girişimsel tedavi yapılmasını gerektirmeyecek ölçülerde darlıklar saptanmıştır. Göğüs ağrılarının vazospazm nedeniyle oluştuğuna karar verilerek bu yönde medikal tedavisi düzenlenmiştir. Bu tedavi altında durumu stabil olana kadar yoğun bakım ünitesinde ve kliniğimizde gözlemde tutulmasına karar verilmiştir.'' diye konuştu. Bu arada, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Haberal'ın avukatı, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne "Haberal'ın tutukluluğunun kaldırılarak serbest bırakılması'' yönünde itiraz dilekçesi sundu.

zaman



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,021 µs