son gelişme! | " /> son gelişme! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da son gelişme!

22 Nisan 2009 08:18 tsi
Ergenekon'da son gelişme! 'Ergenekon'' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların 1999 yılından itibaren banka hesap hareketlerinin MASAK'tan sorulmasına karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mahkeme heyeti başkanı yargıç Köksal Şengün, verilen aranın ardından alınan kararları açıkladı.

Mahkeme, sanıkların 1999 yılından itibaren banka hesap hareketlerinin Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK), ortak veya kendilerine ait şirketler olup olmadığı konusunun da Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Ankara ve İstanbul Ticaret Odalarından sorulmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi Müdürlüğü'nden, 2 Mart 2001 tarihli Tuncay Güney ile ilgili video kaset çekim kaydının istenilmesine hükmetti.

Sanık Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük'ün isteğini değerlendiren mahkeme, MİT Müsteşarlığı'nın, ihbar mektubu ve 6 adet CD'ye ilişkin hazırladığı rapor ve kitapçığı 10 Temmuz 2003'te Genelkurmay Başkanlığı'na ve 19 Kasım 2003'de Başbakan'a, bu çalışmanın özeti niteliğinde belgelerin bilgi notunu da 19 Ocak 2006'da Başbakan'a, 26 Mayıs 2006'da da Genelkurmay İstihbarat Başkanı'na gönderdiğini belirterek, MİT Müsteşarlığı'ndan belgeleri yeniden gönderme nedenlerinin sorulmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcılarının isteği doğrultusunda da sanık Kemal Kerinçsiz'in sorgu ve savunması sırasında sarfettiği beyanlarında suç unsuru olabileceği gerekçesiyle Kerinçsiz hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Mahkeme, savcılarca, sanık Selim Akkurt'un sorgu ve savunması sırasında, sanık Veli Küçük tarafından hakaret içerikli olarak söylendiği ifade edilen, ancak duruşmadaki görüntülerle belirlenemeyen sözcüklere ilgili inceleme yapılması için duruşma zabıtlarının ve ortam ses kayıtlarının da Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine hükmetti.

Sanıkların tutukluluklarının sürmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 4 Mayıs Pazartesi günü saat 09.30'a bıraktı.

DURUŞMAYI LEVENT KIRCA DA İZLEDİ

Mahkeme heyeti ara kararı hazırladığı sırada, duruşmayı izleyen tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın da aralarında bulunduğu kimi sanatçılar, sanıklarla el sallayarak selamlaştılar.

Levent Kırca, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e ''Sana el sallamaya geldim. Başıma birşey gelirse savunmamı sana yaptıracağım. Yine geleceğiz ama belki bir daha geldiğimizde siz burada olmayabilirsiniz'' dedi.

Perinçek de ''Hoşgeldin. Bizi çok mutlu ettin. Bu bombalara inanmayın. Hiçbirine inanmayın. Bunlar ne derse inanmayın'' diye karşılık verdi.

Perinçek, yanına gelen Muzaffer Tekin'i ''Kıbrıs gazisi'', Oktay Yıldırım'ı da ''Güneydoğu gazisi'' olarak Levent Kırca'ya tanıttı. Bunun üzerine Muzaffer Tekin de ''Şimdi de Ergenekon gazisi'' diyerek espri yaptı.

Cezaevinde tutuklular tarafından yapılan ve üzerinde Galatasaray Kulübü amblemi bulunan anahtarlıklardan da bir tane alan Kırca, çıkışta basın mensuplarına izlenimlerini şöyle anlattı:

''Gönlüm razı değil. Buradaki insanların psikolojik olarak çok bunaldıklarını gördüm. Bu ülkenin böyle bir olayla vakit kaybı yaşadığı hissini taşıyorum. Müthiş bir stres altındalar. Bu ülkenin aydın insanlarının, değerli yöneticilerinin bu olay nedeniyle işlerinden güçlerinden olması beni üzüyor. İçim parçalanıyor. Gönlüm bir an önce bu işin sonlanmasını ve bu insanların özgür hayatlarına kavuşmasını istiyor. Avukat kardeşlerimin savunmaları çok hoşuma gitti. Onları tebrik ediyorum.''

samanyoluhaber



Bu haber 317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,191 µs