En Sıcak Konular

Baykal'dan yargıya müdahale senaryoları

21 Nisan 2009 20:22 tsi
Baykal'dan yargıya müdahale senaryoları CHP Lideri Deniz Baykal, Ergenekon savcı ve hakimiyle ilgili yaptığı hamleleri ağzından kaçırdı.

İlk olarak Sabih Kanadoğlu'nun ortaya attığı, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun iyice gündeme soktuğu; "Ergenekon Davası'na yeni savcılar atansın" LOBİ'sinin içinde, CHP Lideri Baykal'ın da olduğu kendi ifadeleriyle ortaya çıktı.

Fikret Bila, Murat Yetkin ve Enis Berberoğlu'yla hemen her sabah uzun değerlendirmeler yaptığını bildiğimiz Baykal, Ergenekon konusunda konuşurken, "yeni savcı" formülünün içinde olduğunu ağzından kaçırdı. Bu aynı zamanda Baykal'ın, bir yargı işi olan Ergenekon Davası'nda yargılamayı yapanlara karşı hamleler yürütmekte olduğunu itirafıydı.

Hatırlayacağınız gibi yürütülen yoğun baskı sonucunda Ergenekon Davası'na yeni savcılar atanmıştı.

Ancak, yeni savcılar da önlerine çıkan deliller ışığında Ergenekon Davası'nda hukuk çerçevesinde ilerlemişlerdi.

Savcı sayısı artırılsın formülü tutmayınca şimdi "hakim" formülü devreye sokulmuş gözüküyor. Üstelik işaret fişeğini Sabih Kanadoğlu değil, Baykal çaktı bu sefer.

Baykal, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu'na verdiği demeçte, hem "savcı hamlesini" itiraf etti, hem de hakimlere yönelik yeni statejisini..

" Baykal: Bu dava böyle gitmez. Bak daha önce sanıyorduk ki ortaya çıkan hukuksuzluklar 2-3 savcıdan kaynaklanıyor, genişletelim, daha angaje olmayan bir savcı kadrosu koyalım, beş yeni savcı önerelim iş belki toparlanır zannediliyordu. Şimdi bunun işlemediği anlaşıldı. Savcılar değişirse bu davanın seyri daha çok hukuka çevrilir diye düşünülüyordu öyle değil mi?

Berberoğlu: Evet.

Baykal: Tam tersi oldu. Demek ki işin daha temel zafiyeti var. Nedir o temel zafiyet? Kardeşim bu davanın kurgusu emniyet kurgusudur. Bilinen kimliği ile emniyet bu davayı götürüyor. Savcı var, ama bu böyle gidiyor. Şimdi benim umudum hákimlerde."

"Savcı sayısının artırılmasıyla bir siyasetçinin ne işi olabilir. Yargıya müdahale denilen şey bu değil midir?" soruları ne ifade eder bilmiyorum.

Baykal hızını savcı ve hakimler üzerinden yürüttüğü hemlelerle de alamıyor çünkü. Ergenekon'la birleştirilen Danıştay Davası'nda, Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'le bağlarını itiraf eden sanığa "sahtekar" diyor.

Gördüğünüz gibi Baykal burada hakim rolünde. İfadenin sahibine hükmü yapıştırdı bile.

Bu kadar mı?

Değil.... Baykal, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nı bu davaya destek oldukları için suçlarken daha da ileri gidiyor ve kamuoyunu da suçluyor.

Bir hukukçu olan Baykal'ın, siyasi kimliğiyle savcı sayısının artırılması noktasına kadar Ergenekon Davası'na direkt müdahil olması; kamuoyunu davaya destek oldukları için suçlayacak duruma gelmesi ilginç bir nokta.

İnsanın Baykal'la ilgili Ergenekon'un elinde malzeme var dedikodusuna inanası geliyor.

Aktifhaber



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,048 µs