En Sıcak Konular

DTP'li Ayna ateş püskürdü

21 Nisan 2009 16:08 tsi
DTP'li Ayna ateş püskürdü DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün İngiltere'de bulunması nedeniyle partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan Ayna ateş püskürdü.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün İngiltere'de bulunması nedeniyle partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan Ayna, yerel seçimlerde sandığa yansıyan durumdan AK Parti'nin doğru sonuç çıkaracağını beklerken, tam tersi bir durumla karşılaştıklarını öne sürdü. Ayna, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in DTP için ''Ermenistan sınırına dayandılar'' ifadesini kullandığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini, ''tehditle oy almakla'' suçladığını kaydetti.

Konuşmasında ABD Başkanının, Türkiye ziyaretine de değinen Ayna, Barack Obama'nın, ''Mecliste hem hiç bir şey içermeyen hem de herkese gül dağıtmaya çalışan bir konuşma'' yaptığını ifade etti. ''DTP Mecliste bulunuyor diye 21 aydan beri Meclise uğramayan askerler, Obama için, bize rağmen Meclise geldi ve Obama'nın İngilizce konuşmasını dinlediler'' diyen Ayna, şunları söyledi:

''Türkiye'yi ve Türkiye halklarını seven Genelkurmay, Türkiye halkının seçtiği DTP Mecliste olduğu için Meclise gelmiyor, ABD Başkanı için geliyor. Türkiye halklarından biri olan Kürtlerin kendi dillerinde konuşmasına asla tahammül etmiyor, ancak ABD Başkanı'nın emir, talimat ve beklenti içeren bir amir, bir öğretmen edasıyla yaptığı İngilizce konuşmasına tahammül ediyor. Bizler, askerin Meclise gelmesini doğru bulmuyor ve demokrasilere uymadığını da düşünüyoruz. Bizim sayemizde Türkiye'de böylesi bir statükocu gelenekte kırılmıştır.''


-ERGENEKON SORUŞTURMASI-


Ergenekon soruşturması konusunda ise Ayna, Ergenekon'un hala güçlü, etkin ve AK Parti'nin kontrolünde olduğunu öne sürdü.

AK Parti'nin, kendisine muhalif herkese ''bu gücü'' kullanacağını iddia eden Ayna, ''Türkiye, AKP'nin ve Fethullah Gülen'in kontrolündeki Ergenekon'la karşı karşıyadır. Partimize yönelik operasyonu başlatan ve sürdüren de AKP-Fethullah Gülen Ergenekonu'dur'' dedi.

''Gerçekten Ergenekon'un ne olduğunu anlamak mı istiyoruz?'' diye soran Ayna, ''O zaman Güçlükonak, Beylikdüzü ve Güngören olaylarını ele alalım. Bugün artık bu olayların devlet eliyle PKK'yı terörize etmek için yapıldığı net bir şekilde ortaya çıkmıştır'' iddiasında bulundu. ''

Emine Ayna, bazı faili meçhul olayların devlet tarafından yapıldığını ve bunların terör örgütü PKK'ya yıkılmak istendiğini de öne sürdü.


-DTP'NİN SEÇİMDEKİ BAŞARISI...-


Partilerinin seçimdeki başarısının hazmedilemediğini öne süren Ayna, ''DTP'nin yükselişini sandıkta engelleyemeyenler, partimize karşı eşi benzeri görülmemiş büyük bir darbe girişiminde bulunmuştur'' diye konuştu.

Partilerinden tutuklananlardan 22'sinin kadın olduğunu belirten Ayna, operasyonun aynı zamanda kadın özgürlük mücadelesine karşı saldırı teşkil ettiğini ileri sürdü.


-GENELKURMAY BAŞKANININ KONUŞMASI-


Emine Ayna, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un konuşmasını da şöyle değerlendirdi:

''AKP'nin grup toplantısının olması gerektiği saatte Genelkurmay Başkanı bir konuşma yaptı. O konuşma, içeriği ve üslubu ile bir askeri yetkilinin konuşması değildi, bir devlet başkanının konuşması idi. O konuşma ile Genelkurmay Başkanı, devlet başkanlığını ilan etti. Buna göz yuman Erdoğan da artık inisiyatifsiz bir Başbakan olduğunu ilan etti.''

Ayna, terör örgütü PKK'nın 1 Hazirana kadar ''çatışmasızlık'' kararı almasını önemsediklerini, ancak AK Parti'nin bunu önemsemediğini ifade ederek, ''Koskoca bir 30 yıl geçti. Sayısız genelkurmay başkanı ve başbakan, (bitireceğiz, kökünü kazıyacağız) dedi. Bu halk bitmedi, kökü kazınmadı...'' diye konuştu.

Partilerinden gözaltına alınanlara isnat edilen suçları eleştiren Emine Ayna, ''Siz demokratik siyaseti kapatırsanız insanları dağa çıkmaya zorlarsınız. Genelkurmay Başkanı konuşmasında dağdakileri indirmekten bahsederken, aksine (demokratik siyaset yapanları engelleyin onlara dağın yolunu açın) mı demek istiyordu? Arkadaşlarımız PKK'lı olmakla suçlanıyorlar. Eğer böyle bir mantıkla yaklaşıp onları PKK'lı ilan ediyorsanız, aynı fiilleri işlediğimiz için hepimizi PKK'lı ilan etmiş olursunuz'' dedi.

Emine Ayna, terör örgütü PKK'nın ''çatışmasızlık'' kararına devletin operasyonları durdurarak cevap vermesini sağlamak için 17 Mayısta Türkiye'nin her yerinden Ankara'ya yürüyüş düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

AA



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,001 µs