En Sıcak Konular

Taraf yazarından BBP'ye Alevi çağrısı

21 Nisan 2009 16:07 tsi
Taraf yazarı Kütahyalı kendisine yumruk atan Alperen Ocakları'ndan Mustafa Kayatuzu’nun ‘görüştük’ açıklamasını yalanladı. Kütahyalı ayrıca BBP ve Alperenlere çok ilginç bir çağrı yaptı

Alperen Ocakları istanbul İl Başkanı Mustafa Kayatuzu'nun saldırısına maruz kalan Taraf Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'dan çok konuşulacak çağrı. Yaşanan hadisenin Alevi sorunundan kaynaklandığını belirten Kütahyalı, BBP camiası ve Alperen Ocakları'na; "Alevi vatandaşların hak ve özgürlük talepleriyle gerçek anlamda ilgilenin, bu olayı tamamen unutayım" dedi.

"KENDİSİ İLE GÖRÜŞMEDİM"

Kayatuzu'nun Taraf Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'ya yumruk atan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Mustafa Kayatuzu, bir basın toplantısı düzenleyerek yaşananlardan dolayı üzüntü duyduğunu belirtmiş ve “Kendisine tarafımızdan bir davette bulunularak, bugünkü basın açıklamamızı birlikte yapma teklifinde bulunulmuştur. Davetle ilgili memnuniyetini ifade eden Kütahyalı, işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamayacağını ifade etti. Ben de kendisine, aramızda yaşanan üzücü hadiseden dolayı üzgün olduğumu ifade ederek, kendisi ile her zaman görüşebileceğimizi belirttim” demişti.

Kayatuzu’nun bu açıklamasına Kütahyalı’dan yalanlama geldi. Kanal 7 binasında meydana gelen olaydan sonra Mustafa Kayatuzu ile "hiç görüşmediğini" belirten Kütahyalı, Haber 7 aracılığı ile yaptığı açıklamada, “Kayatuzu ile ne yüz yüze ne de telefonda hiçbir  görüşmem olmadı. BBP Şişli İlçe Başkanı Yunus Çiçek ile görüştüm ben. O iletti ‘Birlikte toplantı yapalım’ teklifini.” dedi.

"ALEVİLERİ KUCAKLAYALIN, BU OLAYI UNUTALIM"

Yaşanan hadisenin Türkiye’nin içinde bulunduğu "Alevilik sorununun" çözümü açısından olumlu bir gelişmeye dönüştürülebileceğini belirten Kütahyalı, kendisine yapılan saldırının Alevilik meselesinden vuku bulduğunu söyledi. Kütahyalı, Alevi vatandaşların hak ve özgürlük taleplerine ilk başta Alperenlerin sahip çıkmasını teklif etti. Kütahyalı, Alperen Ocakları ve BBP’nin Alevi yurttaşların özgürlük taleplerine destek vermesi halinde kendisine yapılan saldırıyı tamamen unutmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Rasim Ozan Kütahyalı şunları söyledi: “Ben olaydan sonraki yazımda da karşılaştığım bu saldırı olayının Alevilik meselesi bağlamında olumlu bir vesile olmasını dilediğimi söyledim. Olay bir türlü yüzleşemediğimiz Alevilik meselesinden ötürü vuku buldu... Ben asla kin tutmam. Benim derdim daha özgür bir Türkiye’yi birlikte inşa edebilmemizdir. Alperenlerin hemen hepsi dindar gençler. Eşleri, anneleri ve kız kardeşleri başörtülü... Başörtülü kardeşlerimiz halen zulüm görmekte. Okullara alınmamaktalar. Ehliyet alırken bile önlerine inançları gereği taktıkları başörtüleri yüzünden engeller çıkarılmakta. Dindar insanlarımıza ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyor bu ülkede hala. Aynı şekilde Alevi kardeşlerimize de ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyor birçok yerde. Alevi olduklarını dahi söylemekten çekiniyorlar birçok ortamda... Ben diyorum ki, Alevi kardeşlerimizin hak ve özgürlük taleplerine önce Alperenler sahip çıksın... Yiğit ve delikanlı olmak, Alperen olmak kendin gibi olmayan başkalarının da haklarına sonuna kadar sahip çıkmayı gerektirir... Alevi dernekleri de başörtülü kardeşlerimizin haklarına sahip çıkmalı...  Ancak o zaman bu ülkede “Büyük Barış Projesi”ni gerçekleştirebiliriz... Alperen ocakları ve BBP, Alevi yurttaşlarımızın özgürlük taleplerine gerçek anlamda destek verirse ben bana yapılan bu saldırıyı tamamen unuturum... Alperen kardeşlerimden Alevilik meselesi etrafında sahici anlamda Yiğit, delikanlı ve Alperen bir tavır bekliyorum..."


(Haber 7)

 



Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,050 µs