En Sıcak Konular

Polis canlı bombayı yakaladı

21 Nisan 2009 16:05 tsi
Emniyet'in üç ilde eş zamanlı olarak DHKP-C'ye düzenlediği operasyonun ayrıntıları netleşti. Örgüt Z.E. isimli canlı bomba yapmış.

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik üç ilde düzenlenen operasyona ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Örgütün, Z.E. isimli kadını canlı bomba olarak kullanıp eylem yapmayı planladığı anlaşıldı.

Polisin yaptığı operasyon, kanlı planı bozdu. Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği koordinesinde Trabzon, İstanbul ve Rize'de DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Operasyona ilişkin yeni iddialar ortaya çıktı. Örgütün bazı metropol illerde canlı bombalı eylem gerçekleştireceği iddia edildi. İddialara göre örgüt, bu saldırıyı İstanbul'da gözaltına alınan Z.E.'yi kullanarak gerçekleştirecekti. Tutuklanan örgüt militanının uyuşturucu verilerek canlı bomba yapılacağı ve kanlı bir saldırıyı gerçekleştireceği ortaya çıkarıldı.

Tutuklanan sanığın örgüt üyesi olan bir erkek tarafından kandırıldığı ve canlı bomba olması için uyuşturucuya alıştırıldığı öne sürüldü. Sanıkların evlerine yapılan baskınlarda el konulan bilgisayarlarda yapılan incelemelerde ise ilginç kayıtlara rastlandığı öne sürüldü. Kayıtlarda Trabzon Adliye lojmanlarından saat ve dakika olarak giriş çıkış yapan araçların plakalarının bulunduğu öğrenildi. Trabzon Adliyesi'nde görevli hakim ve savcıların kaldığı lojmanların giriş çıkış saatlerinin ele geçirilmesi suikast şüphesi doğurdu. DHKP-C, geçmişte kanlı bombalı saldırılara imza atmıştı. Örgüt mensubu Gültekin Koç, 2001'de İstanbul'da Şişli Emniyet Müdürlüğü'nde üzerindeki bombayı patlatmıştı. Ayrıca 2003'te DHKP-C örgüt üyesi Şengül Akkurt isimli canlı bomba Ankara'da benzer bir saldırı gerçekleştirmişti.



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,392 µs