neden’ tutuklanıyor? | " /> iyibil" /> neden’ tutuklanıyor? | "/> iyibil"/>

En Sıcak Konular

DTP’liler ‘neden’ tutuklanıyor?

21 Nisan 2009 15:22 tsi
DTP’liler ‘neden’ tutuklanıyor? Terör örgütünün tasfiyesi, silahsızlandırılması tartışmaları yapılırken, ABD-Irak-Türkiye anlaşmışken, DTP’liler seri halde tutuklanıyor. Bunu bazıları anlamıyor! ‘Zamansız buluyor’! Oysa gayet basit!.. iyibil

Terör örgütünün tasfiyesine ilişkin en istimli günlerden geçiliyor. Elbette bu gelişmenin ana nedenlerinden birisi, Türkiye-ABD ve Irak (Kuzey Irak) arasında, PKK’nın oyundan atılmasına yönelik mutabakat.

Bu mutabakat tartışmalarının bir boyutu da, ABD’den ve Kuzey Irak’tan sık duyulan kimi siyasi haklar. Türkiye’nin kulağına hayli cızırtılı gelse de, af, dağdan indirme, silahsızlandırma talepleri bunlardan bir kaçı.

Özetle denebilir ki, terör örgütü bitiyor ama bunun için Türkiye’nin-ne demekse-siyaseten bazı şeyler yapması lazım deniyor. Bunu cepte tutalım.

Eş zamanlamayla ve Türkiye çapında seri gözaltılar başladı ve tamamı DTP’li olan onlarca kişi tutuklandı.

DTP’nin tepkisi malum. Bununla birlikte kimi çevreler ve özellikle liberal kimi aydınlar (!), bu gelişmeyi anlamadı. Anlamadığı gibi eleştirdi de. Çünkü onlar meselenin “siyasi” tarafına bakıyorlardı.

Bunun anlamı şu; 1) Seçimlerin hemen ertesinde bu operasyonların gelmesi siyaseten doğru muydu? (İntikam mı alınıyordu) 2) Güneydoğu sorununun çözümüne yönelik siyasi gelişmeler, açılımlar beklenirken, tutuklamalar ne anlama geliyordu?

Bu iki maddenin yanına “cepte tuttuğunuz” yukarıdaki bölümü şimdi ekleyebiliriz. DTP ile PKK arasında organik bağ bulunduğuna ilişkin kimsenin şüphesi var mı? Varsa da bu tutuklamaların sonucunda kesin kanaate ulaşılacak.

Daha açık yazalım: PKK temizlenecekse, DTP içindeki bölümü de temizlenecek. Buna itiraz etmek mümkün mü?.. Daha önce yapılmamış olması da, şimdi yapılmasını haksız çıkaramaz.

Peki ne olacak?.. Ruşen Çakır ve Cengiz Çandar, “PKK’nın DTP’leştirilmesi yerine DTP’nin PKK’laşması gibi garip bir davranış ortaya çıkar” diyorlar. Yani işin yine siyasi tarafına bakıyorlar.

Oysa “terör örgütü kalmayınca nasıl PKK’laşacak” veya “PKK’nın temizleneceğine kanaat getirildikten sonra kim temizlenecek bir yapıya kayacak”?

DTP ya da onun gibi bir başka siyasi yapı, tahminlerden daha hızlı biçimde bu gerçeği görebilir!

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,175 µs