En Sıcak Konular

Celalettin Cerrah için çifte kurban

21 Nisan 2009 15:12 tsi
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bir süre görev yaptığı Sivas'a 6 yıl aradan sonra ilk kez geldi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz ile aynı uçakla kente gelen Cerrah'ı Sivas Havaalanı'nda çok sayıda iş adamı karşıladı. Cerrah'a sarılarak kucaklaşan Sivaslılar, burada araç konvoyu oluşturarak, Sivas Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü önüne kadar geldiler.

Burada okunan duaların ardından Cerrah için 2 kurban kesildi. Özel Harekat Şube Müdürlüğündeki polis memurlarıyla da kucaklaşan Cerrah, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2003 yılının yaz aylarında kentten ayrıldığını anımsattı.

Sivas'a ve Sivaslılara büyük özlem duyduğunu belirten Cerrah, ''Kendi vatanıma gelmiş gibiyim şu anda. Sizlerle tekrardan birlikte olmak, inanın bunu kelimelerle anlatmak çok zor'' dedi.

Seçim döneminde yaşanan helikopter kazasında, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Celalettin Cerrah, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerini de ziyaret edeceğini söyledi.

Cerrah, Sivasspor'un başarısını da kutlayarak, ''İnşallah ayağımız uğurlu gelir. Kupada Sivas'ımız 2-0 galip gelir ve tur atlar. Akşam maçını izledikten sonra Sivas'tan ayrılıp İstanbul'a tekrardan gideceğiz. Çok özlemişim, şimdi farkına vardım. İstanbul'daki yoğunluktan düşünme fırsatı dahi bulamıyorum. Buraya gelince sizleri ne kadar çok özlediğimi gördüm, kalpten duydum ve kalpten hissettim'' diye konuştu.

Araç konvoyuyla kent merkezine hareket eden Cerrah, Sivas çevre yolu girişinde ''Hoşgeldin Cerrah Baba'' yazılı pankart açıldığını görünce aracından inerek, pankartı asan gençler ve Sivaslılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Cerrah daha sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Selahattin Çimen ile birlikte Yenişehir Caddesi'ndeki bir mutfak-banyo mağazasının açılışını yaptı.


-VALİ DALMAZ VE BELEDİYE BAŞKANI ÜRGÜP'Ü ZİYARET ETTİ-


Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret eden Cerrah, Valiliğin onarılan binasını gezdi, Valilik şeref defterini imzaladı. Günün anısına Vali Dalmaz'a İstanbul Emniyet Müdürlüğü armalı plaket veren Cerrah'a da Vali Dalmaz hayat ağacı armalı plaket ile Valiliğin kültür yayınlarından armağan etti.

Cerrah'ın ziyaretinden onurlandığını belirten Dalmaz, ''Sivas'ta daha önce halkla ilişkiler noktasında insanlarımızın arasında olan, ondan ayrı gayrı gözetmeyen birisi olarak özellikle benim izlenimim bu Sivas'ta çok güzel izler bırakmış. Bu izlerin neticesinde aradan zaman geçti ama Sivas özledi. Sivas'a teşrifi bizim için onurdur'' dedi.

Sivas'ta görev yaptığı sırada Sivasspor'un 3. Ligde, olduğunu, bir üst lige çıkabilmesi için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Celalettin Cerrah, Sivas'tan ayrılacağı sırada takımın ikinci lige çıktığını belirterek, ''2003'te ayrılırken Sivaslıların hepsi bana söz vermişlerdi. (Birinci lige çıkacağız) diye. Bunun için de sözünde durdukları için başta siz Valimiz ve tüm Sivaslı yöneticiler ve Sivas halkına teşekkür ediyorum. Sivasspor'un uzun süre şampiyonluklar kazanmasını, birinci lige devam etmesini arzu ediyoruz'' diye konuştu.

Cerrah daha sonra Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Ürgüp'e Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için başsağlığı dileyen Cerrah, daha sonra günün anısına Ürgüp'e plaket verdi

AA



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs