En Sıcak Konular

'Hesap sormazsan namertsin'

21 Nisan 2009 15:09 tsi
CHP Lideri Deniz Baykal "darbecilerden hesap sormazsan namertsin" dedi ve "ama" diye devam etti. İşin "ama" kısmında yeralanlar şöyle.....

KIBRIS DEMOKRASİ DERSİ VERDİ
Baykal Bu seçimler büyük önem taşıyor. Kıbrıs'ta çoğulcu demokratik yaşamın her türlü engele rağmen işlemekle olduğunu görmek menuniyet verici. Kuzey Kıbrıs'takileri azınlık konumuna sokup, Güney Kıbrıs'ın etkisi altına sokmak isteyenlere ibret olacak bir durumdur. Kıbrıslı Türkler geçtiğimiz yıllarda verilen sözler nedeniyle Annan planını kabul edip, umutla beklediler. Açık taahhütler yapılmıştı. Bu sözlerin boş sözler olduğu anlaşıldı.

BATI KKTC SEÇİMLERİNE MÜDAHALE ETMİŞTİR
Çünkü batı dünyası AKP aracılığıyla KKTC seçimlerine müdahale etmiştir. Geçen bu süreçte AB'nin KKTC ile ilgili değerlendirmelerinin boş olduğu ortaya çıkmıştır. Birilerinin boş sözleriyle siyaset yapmanın sonucu Kıbrıs örneğinde ortaya çıkmıştır.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ
Güneş balçıkla sıvanmaz. Türkiye'deki ekononik krizin ağırlığı bütün tartışmaların ötesindedir. Başbakan seçim sonrası suskunluğunu bozuyor. Ekonomik durumun iyi olduğunu söylüyor. Hala yanlışını görmüyor. Türkiye ekonomisi küçülme noktasına gelmiştir. İşsizlikte birinci iflas etmiş olan İzlanda'dır, ikincisi ise Türkiye'dir. Ekonomideki daralmayı hükümetin üç üyesi basın toplantısıyla itiraf ettiler.


ERDOĞAN'IN YENİ UÇAĞI
ABD Başkanı Obama bir süre önce karar aldı. Bu kriz ortamında onun için verilen helikopter siparişi iptal edildi. Ama Başbakan Erdoğan'a 60 milyon dolarlık yeni bir uçak alındı. İşte durum budur. Herkese bir görev düşmüyor mu? Bu başbakanın 4. uçağı. THY bu uçağı alıyor. THY halka açık bir şirkettir. Halka açık bir şirketin başbakana uçak almakla görevlendirilmesi üzüntü verici.

ERMENİSTAN SINIR KAPISI
Geçen hafta bu konuya değinip ne kadar önemli olduğuna dikkati çekmiştim. Ermenistan ile ilişkilerimizin sağlıklı hale gelmesi hepimizi mutlu eder ama Azerbeycan'la ilişkilerinde çok ciddi sorunlar var. Bu konu karmaşık bir konu bir işgal var. Bir Karabağ sorunu var bir de Azerbeycan'ın Ermenistan tarfından işgal edilmiş topraklar söz konusu. BM kararıyla Karabağ'ın Azerbeycan'a ait olduğu ortaya konuyor. Orada Ermenistanlı ve Azeriler birlikte yaşıyor. Ama bazı bölgelerde Azeriler var sadece. BM bu toprakların işgalini kınıyor. Ermenistan kapısı açılacaksa siz işgal yerlerini boşaltın. Bunu Türkiye'ye söylemek büyük haksızlıktır. Orası Azeri topraklarıdır. Bize diyorlar ki sınırı açın Ermenistan'la ilişkileriniz normalleşsin. Tamam biz açalım normalleşsin. Peki Ermenistan da Azerbaycan'la ilişkilerini normalleştirecek mi? Azerbaycan'la ilişkilerimiz zedelenirse bu hükümet bunun altından kalkamaz. Aliyev yeni arayışlara girmiştir. Azerbaycan'ın petrol zenginliğinin tümünün Rusya eliyle dünyaya planlamaya hazır olduğu duyurulmuştur. Bu olmaz, olamaz.

AKP KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARDI
Ortaya çıkan manzara Azerbeycan'ın bir kırgınlık içerisine girmiş olduğudur. Bunu bizim arkadaşlarımız yerinde görmüştür. Azerbeycan medyası bizim çok sevdiğimiz Kemal Sunal filmlerini artık vermez olmuştur. AKP kaş yapayım derken göz çıkarmıştır. Olmaması gereken yerde bir problemi bizzat kendisi yaratmıştır. Gül, derhal Bakü'ye gidip Aliyev'le kırgınlıkları düzeltmelidir.

ERGENEKON OPERASYONU
Son günlerde yaşanan gelişmeler toplumun bir çok kesiminde yeni tavırların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Biz CHP olarak 25 mart 2008 tarihinde bu kürsüde Ergenekon'un ne olduğunu anlattık. Bu değerlendirmelerin her cümlesinin ne akdar doğru olduğu ortaya çıkmıştır. Ergenekon'un siyasi bir dava olduğu İddianamenin ucu açık olduğu ve hukiki bir zaafiyet olduğunu açıkladık. Başlangıçta bunu tek taraflı değerlendirme olarak görenlerin yavaş yavaş anladığını görüyoruz.

DARBECİLERE HESAP SORMAZSAN NAMERTSİN
75 baro başkanı böyle iddianame olmaz dedi. Yılların hukukçusu Sami Selçuk, böyle iddianame görmedim dedi. Dizi gibi iddianeme olur mu? Yargılama mahkemede yapılır, bu kamuoyu önünde yapılıyor. Öyle olsun isteniyor. Kimisi İlhan Selçuk, kimi Kemal Alemdaroğlu tutuklanınca kimi de Saylan tutuklanınca farkediyor. Bu kadar yanlıştan doğru bir şey çıkmaz. Doğru bir şey çıkmasını istediklerimiz yok mu? Var! Kim darbe yapıyorsa çık hesap sor sormazsan namersin. Güneydoğu'daki çetelerden hesap sormaya var mısın, çık sor sormazsan namertsin. Çetelere hesap sorma Saylan'ı, Haberal'ı, rektörleri gözaltına al. Olur mu böyle bir şey.

ERGENEKON SANCISI
Türkiye'de Ergenekon sancısı başladı. Meclis Başkanı çıktı, konuştu: "Bu yöntemler iyi olmuyor" dedi. Söyleyebileceği o, herkes söyleyebileceği kadarıyla eleştirisini yapıyor. Bir hukuk adamı diyor ki "Hukuk devletinde en büyük sancı bireysel hak ve özgürlüklerin keyfi olarak çiğnenmesidir" Şimdi herkes bu sancıyı yaşıyor.



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,064 µs