gözaltı çıkışı! | " /> gözaltı çıkışı! | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan gözaltı çıkışı!

21 Nisan 2009 12:15 tsi
Başbakan Erdoğan'dan gözaltı çıkışı! Başbakan Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Erdoğan, ''Ergenekon'un avukatıyım'' diyen Baykal'a çok sert bir gönderme yaptı, son gözaltılarla ilgili eleştirilere sert çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu.

"Demokratik sistemlerde meşruiyetin kaynağı millettir. 23 Nisan tarihimizde çok önemlidir. Ancak bu demokrasimizi ana madesi olan milli egemenliği aşındırmak isteyenler var. Milli egemenliği bu millete çok görüp hukuk dışı örgütlenmelere başvuranlar var. Ne yazık ki demokrasiye yönelik tehditler milletin meclisi içerisinden de avukatlar bulabiliyor. Biz hukuksuzluğa hiç bir zaman göz yummayacağımızı her zaman ifade ediyoruz.

SEÇİM SONUÇLARI

Son derece demokratik bir seçimi geride bıraktık. Bizim gözümüzde 81 vilayet eşittir. Her vilayete eşit hizmet götürmeye devam edeceğiz. Milletimizin ortaya koyduğu kanaat bizim için önemlidir değerlidir. Seçim sonrasında Başbakan seçimi kazanamadığı şu vilayete kızdı bir daha gitmeyecek yaklaşımı son derece çirkindir. Biz hizmet siyasetini temel ilke olarak benimsiyoruz. Bizim gözümüzde ülkemizin her tarafı eşittir. Biz bu ülkenin her tarafında olduğumuzu da seçim sonuçlarında da ortaya koyduk.

Millet gayet net bir şekilde tabloyu çizdi. Ben birileri gibi rakamların üzerinden cambazlık yapamam. AK parti son 4 seçimde olduğu gibi bir kez daha birinci olmuştur. Bir partinin girdiği 4 seçimden birinci çıkması son 4 seçimin ender görülen bir örneğidir. AK Parti bir kez daha kendi hedefleri ile yarıştı.

29 Mart seçimlerinde AK parti, CHP ve MHP'nin toplamı kadar oy almıştır. Toplamda 2947 birimin 1465'ini AK Parti kazanmıştır.

AK Parti 63 ilde, DTP 9 ilde, CHP 6 ilde, MHP 2, ilde BBP 1 ilde birinci çıkabilmiştir. AK Parti'nin oyları geniş bir tabana yayılmıştır. CHP 31 ilde 1 belde belediyesi bile kazanamamıştır. AK Parti Türkiye partisi olduğunu teyit etmiştir.

AK Parti bu seçimden zaferle çıkmıştır. Bu seçimin birincisi AK Parti'dir. Ancak bu rakam bizim beklentilerimizin altında kalmıştır. Bunun sebeplerini enine boyuna araştıracağız.

Hiç bir parti ben bu seçimde ikinci üçüncü dördüncü parti olacağım diye girmez. Aslolan birinci olmaktır. Hedef birinci çıkmaktır. Muhalefet seçimi iftira kampanyasına dönüştürdü. Küresel krizi istismar ederek kullandı. Bunlar bizim için önemli değildir. Bizim için önemli olan milletimizin ne demek istediğidir. Biz milletimizin emanetine helal düşürmeyeceğiz.

Milletimiz bir kez daha Ak Parti demiştir. İstikrarın merkezine bizi koymuştur. Bir kez daha durmak yok yola devam demiştir. Biz de nerede hata yaptığımızı analiz ederek değerlendirerek taze bir nefesle bir kez daha durmak yok yola devam diyoruz. Kazanan tüm arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyorum. Kazanan bayan arkadaşlarımı da ayrıca kutluyorum. Bunun yanında Ak parti bir ilki gerçekleştirdi. Bunu da ayrıca belirtmek istiyorum.

SON GÖZALTILAR

Son yaşanan gözaltılar sonrası bazı siyasiler sorumsuz ve talihsiz bazı açıklamalar yaptı. Bunları hükümetimizle ve bizimle ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Ben bunlara buradan cevap verecek değilim.  Ben bunlara Türkiye'nin bir hukluk devleti olduğunu ve yasama yürütme ve yargı organlarının birbirinden bağımsız çalıştığını hatırlaymak ist,iyorum. yargı bağımsız mahkemelerce kurulur. Kanun açık bir şekilde bunu ifade etmektedir. Adli soruşturmaları bağımsız mahkemeler yürütür. Kimseye ayrımcılık yapılamaz. Uluslararası hukuk belgeleri de gayet açıktır. Türkiye demokrasi yolunda emin adımlarla yürümektedir. Siyasiler dahil bu kanun ve kurallara uygun davranmalıdır. Savcılar dahil herkes bir baskı hissetmeden görevini yapıyorsa bu bugün içinb de yarın için de önemlidir.

Bunlardan kim neden rahatsız olabilir. Ortada son derece çirkin ağır suçlamalar var. Bırakalım yargı işlesin. Bırakalım hukuk işlesin. Bırakalım ak ile kara belli olsun.  Savcı ve hakimleri tehdit ederek kimse bir yere varamaz. Biz sadece yargıya yardımcı oluruz. Adli yargılamayı siyasetle ilişkilendirmek doğru değildir.  Yargının görevini üstlenemeyiz. Adaletin işlemesi için yardımdan başka bizim bu konuya müdahale etmemiz sözkonusu olamaz.

Haber 7



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,658 µs