En Sıcak Konular

Günay'ın Muhsin Yazıcıoğlu tereddüdü

21 Nisan 2009 11:39 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun Tacettin Dergahı’na defnedilmesiyle ilgili kararnameyi imzalamadığı yönündeki iddia soruldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Ben bunu yapmasam tarih beni sorgular. Bakanlar kurulunda henüz imzaya açılmadı. Ben hassasiyetimi belirttim" dedi.

Günay, Ergenekon soruşturması ile ilgili olarak, ''Bu badireden sapa sağlam çıkarsak Türkiye'de ilk defa darbecilere karşı demokrasi kazanmış olacak'' dedi.

Kahramanmaraş Valiliğini ziyaret eden Bakan Günay'ı Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Garnizon Komutanı Albay Sezai Akgün ve Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek karşıladı.

Polis merasim mangasını denetleyip Vali Tanılır'dan şehirle ilgili brifing alan Bakan Günay, Valilik şeref defterini imzaladı, gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını cevapladı.

Günay, Ergenekon soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamaların sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Bu soruşturmayı yargı yürütüyor, yargı organları yürütüyor. Yürütmenin bir mensubu olarak yasamanın da üyesi olarak yargı çok önemli bir soruşturma yapıyor. Bu yayılmasın, dağılmasın, asıl odağından sapmasın konusunda bir hukuk devleti dikkatini dile getirdim. Bunun şimdiye kadarki siyasi çizgimiz ve doğrultumuzla hiçbir ilgisi yok. Tam tersine bu badireden sapa sağlam çıkarsak Türkiye'de ilk defa darbecilere karşı demokrasi kazanmış olacak.''

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir gazetecinin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarını hatırlatması üzerine ise şöyle dedi:

''Biz bakan arkadaşlar, birbirimize basın önünde cevap vermiyoruz. Biz kendi aramızda her şeyi konuşup anlaşabiliriz. Hepimiz hukuk devletinin egemen olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Hepimiz Türkiye'de demokrasinin sürekli olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bazen basının cümle aracıklarından kelime aracıklarından bir tartışma konusu yaratma niyet ve gayreti olabilir. Biz amacımızın ne olduğunu, doğrultumuzun doğru olduğunu biliyoruz.''

YAZICIOĞLU'NUN TACEDDİN DERGAHI'NA DEFNİNE KARŞI ÇIKTI MI?

Bakan Günay, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun Tacettin Dergahı'nda toprağa verilmesi ile ilgili olarak yöneltilen soruya da şöyle cevap verdi:

''Henüz imzaya yeni açılıyor. Tacettin Dergahı, merhum Mehmet Akif Ersoy'un hatırası ile bütünleşmiş bir mekandır. Bu mekana çok sevdiğimiz bir arkadaşımız da olsa bir siyaset ismiyle paylaşmak doğru mu olur diye tereddütlerimi dile getirmiştim. Böyle bir tereddütü Kültür ve Turizm Bakanı olarak ben göstermezsem tarih beni yargılar.''

-''TURİZMDE 7. SIRAYA YÜKSELDİK''-

Bakan Günay, Türkiye'nin turizm konusunda geçen yıla göre herhangi bir sapmasının olmayacağını düşündüğünü söyledi. Geçen yıl dünya çapında bir kriz yaşanmaya başlandığını, Akdeniz'deki çok önemli turizm ülkelerinde ciddi gerilemeler olduğunu, Türkiye'de dünya ortalamasının 5 katından fazla bir artış sağladığını belirten Günay, şöyle devam etti:

''Yılı, 26 milyon 300 bin rakamı ile kapattık. Yapılan bir araştırmaya göre dünyada turizmde ilk 10 ülke içerisindeydik ve 7. sıraya yükseldik. Şu anda dünya çapında daralma yaşanıyor. İnsanlar seyahat gibi tercihlerini erteleyebiliyorlar, ancak biz yine de dünyada ilgi odağı olma niyeti ve gayreti içindeyiz. Dünya çapında tanıtım yapıyoruz. Turizmimizi çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Bu yılı da geçen yıla yakın bir ivmeyle geçirmeyi umut ediyoruz.''

''Türkiye'de turizmi baltalayan birinci faktör, geçmiş yıllarda yaşanan çarpık yapılaşma'' diyen Bakan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'de geçmiş yıllarda ciddi bir çarpık yapılaşma sıkıntısı yaşandı. Bu Kahramanmaraş'ta da var, Ankara'da da var, Bursa'da da var, İstanbul'da da var. Türkiye'nin dört bir yanında var. Şimdi yeni bir planlama çalışması yapmaya çalışıyoruz. Şehirlerimizde yenileme bölgeleri ilan etmeye çalışıyoruz. Çöküntü alanlarından yeniden ayağa kaldırma ve burada kamunun ve özel sektörün imkanlarından faydalanmaya çalışıyoruz.''

Günay, yasal düzenlemelerle yeni kaynak elde ederek Türkiye'nin imar yapısını düzgün bir rotaya oturtmaya çalıştıklarını belirtti.

''Ama üzüntüyle söylemek gerekir ki geçmiş 40 yıldaki yanlışlar son 5 yılda, 6 yılda, 10 yılda toparlanmıyor'' diyen Günay, küresel ekonomik krizin turizme etkisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Günay, krizin kırılma noktasına doğru ilerlediğini ve bu yaz ortasından itibaren dünyada bir toparlanma olacağını, bunun da turizme olumlu yansıyacağını düşündüklerini söyledi.

Kriz devam etse bile turizmde başarılı olmak için gayret gösterdiklerini bildiren Günay, şöyle konuştu:

''Dünyada en çok gezenler, Avrupa pazarında. Biz de Avrupa'ya çok yakın bir varış noktasıyız. Rusya ve Ukrayna'da ekonomik sıkıntılar biraz daha fazlaca görülüyor. Biz bu yakın kıtaya avantajlarını değerlendirmeye ve kriz yılında eksilmeyle değil, artı bir başarı ile çıkmaya yönelik çalışma yapıyoruz.''

Bakan Günay, daha sonra Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı makamında ziyaret etti.


AA

 



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,987 µs