İşte Yargıtay’daki sızıntının kaynağı ! | " /> İşte Yargıtay’daki sızıntının kaynağı ! | "/>

En Sıcak Konular

İşte Yargıtay’daki sızıntının kaynağı !

21 Nisan 2009 10:20 tsi
İşte Yargıtay’daki sızıntının kaynağı ! Meslekten ihracı istenen Eminağaoğlu’nun, henüz karar çıkmamış davalar hakkında gazetecilere yönlendirme amaçlı bilgi sızdırdığı belirlendi.

YARGININ siyasallaştırıldığı iddiasıyla sık sık kamuoyunun önüne çıkan, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili savcılar ve emniyet güçlerini bilgi sızdırmakla suçlayan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında Adalet Bakanlığı’nca hazırlanan soruşturma dosyasında ağır suçlamalara yer verildi. 10 sayfalık soruşturma evrakında meslekten ihracı istenen YARSAV Başkanı, ‘Bilgi sızdırmak’, ‘Kusurlu ve uygunsuz hareket ve ilişkilerle mesleğin şeref ve nüfuzu ile şahsi onur ve saygınlığı yitirmek’, ‘Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken, resmi sıfatına yakışmayacak şekilde siyasal davranış ve söylemler sergilemek’, ‘Yargıtay Cumhuriyet Savcısı sıfatıyla bağdaşmayacak şekilde bir kısım kişiler ve gazetecilerle ilişki içinde bulunmak’la suçlanıyor. İşte suçlamalara neden olan ilişkilerden bazıları:

SAVCI ÖZ KAMPANYASI

Cumhuriyet gazetesi yazarı İlhan Taşçı ile 29 Kasım 2008 tarihinde Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün terfi ettirilmemesi için görüşme yapmak. Terfiye karar verecek Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin hepsinin cep telefonlarını Taşçı’ya vermek.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz aleyhinde girişimlerde bulunmak, basında Öz aleyhine haber çıkmasını sağlamak. Bu konuda görüştüğü gazetecilere ‘ismimi yazmayın’ uyarısı yaptıktan sonra bilgi servisi yapmak.

‘BOMBA HABERLERİM VAR’

Yargıtay Başkanlar Kurulu’nun Başbakanlık bürokratları ile ilgili yaptığı gizli bir toplantının içeriğini bazı gazetecilere sızdırmak. Sızdırdığı bilgilerin gazetelerde yer alması üzerine gazetecileri arayıp tebrik etmek.

Gazetecilerle ‘Size bomba haberlerim var’, ‘Manşetlik haber vereceğim’ türü çağrılarla bilgi sızdırmak. Bir gazetecinin ‘Bu manşet olmayabilir’ sözleri üzerine ‘Gerekirse gelir gazetenizin yöneticileriyle görüşürüm’ diyerek istediği yönde haber yaptırmaya çalışmak. Bu uğurda bazı gazeteleri ziyaret edip görüşmeler yapmak.

ERGENEKON’A DANIŞMANLIK

Halen yargılaması devam eden ve temyiz aşamasında Yargıtay Cumhuriyet Savcısı sıfatıyla tebliğname hazırlanması muhtemel bulunan Ergenekon davasıyla ilgili açıklamalar yapmak, baskın ve arama yapılan zanlıların adreslerini ziyaret etmek, telefon görüşmeleri yapmak.

Ergenekon soruşturması kapsamında 7 Ocak 2009’da gözaltına alınan Engin Aydın’ın avukatıyla telefonla görüşüp ‘Emniyetteki sorguda ne sorulursa sorulsun cevap vermesin. Derhal savcılık önüne çıkmak istiyoruz desin’ diye yönlendirmede bulunmak.

CHP’ye aday ismi vermiş

YARSAV Başkanı’nın teknik takibe takılan bir başka konuşmasında ise CHP lideri Deniz Baykal’a belediye başkan adayı tavsiyesinde bulunduğu belgelendi. Eminaoğoğlu, 23 Aralık 2008’de CHP Genel Merkezi özel kalemini telefonla arayarak, Baykal’a iletmek istediği bir dosya için randevu almış. Eminağaoğlu, aynı gün T.B. adlı kişiyle yaptığı telefon görüşmesinde, Baykal, Sav’la yaptığı görüşmeyi isimleri kodlayarak anlatıyor ve bazı adayların belirlenmesi hakkında konuştuklarını söylüyor.

star



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,854 µs