En Sıcak Konular

Taşar siyaseti 'buluşturdu'

0 0 0000 00:00 tsi
Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden eski bakanlardan ve ANAP’ın kurucularından Mustafa Taşar’ın TBMM’deki cenaze töreni kırgın, küskün, eski ve yeni siyasetçileri buluşturdu.

Renkli kişiliği, siyasete kazandırdığı yeniliklerle bir döneme damgasını vuran Taşar’ın cenaze törenine ilgi oldukça yoğundu.

Katılımın oldukça yoğun olduğu törene; 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Meclis Başkanları Mustafa Kalemli, Ömer İzgi, Eski Başbakan ve eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, eski Başbakan Yıldırım Akbulut, CHP Lideri Deniz Baykal, DYP ve MHP genel başkanları Mehmet Ağar, Devlet Bahçeli, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, partilerden çok sayıda eski bakan ve milletvekili, TBMM başkanvekilleri İsmail Alptekin, Sadık Yakut, Meclis İdare Amirleri, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Kültür Ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Törende Taşar Ailesinden asker olan oğlu Emre Taşar, kardeşi Namık Taşar hazır bulundu.

YILMAZ’A DEMİREL VE AĞAR SARILDI, MUMCU TOKALAŞTI

Uzun bir aradan sonra eski siyasileri buluşturan törende gözler Mesut Yılmaz ve Erkan Mumcu üzerinde yoğunlaştı. Erkan Mumcu törene Yılmaz’dan sonra geldi. Mumcu, Yılmaz’la tokalaştı, birkaç saniye süren konuşmanın ardından AKP’li bakanların yanına geçmeyi tercih etti.

Demirel ve Ağar ise Yılmaz’a oldukça samimi davrandılar. Demirel ve Ağar, Yılmaz’a sarılarak başsağlığı dilediler. Deniz Baykal törene en son gelenlerden oldu. Neredeyse protokolün önünde yer alan eski ve yeni siyasilerle tek tek tokalaştı.

DEMİREL-BAYKAL SOHBETİ

Demirel ve Deniz Baykal’ın bir süre sohbet etmeleri dikkat çekti. Demirel’le sohbet etmek isteyen MHP Genel Başkanı Bahçeli ise aşırı kalabalıktan fırsat bulmayarak Demirel’in yanına gidemedi. DYP’li eski milletvekili ve bakanlar ise Demirel’in etrafında neredeyse bir çember oluşturdular.

ESKİ LİDERE ÖZLEM

Bu arada ANAP’ta uzun süre bakanlık ve milletvekilliği yapmış bakanlar Cemil Çiçek, Murat Başesgioğlu, Abdülkadir Aksu’yla Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Mesut Yılmaz’a sarılarak taziyede bulundular. Uzun bir süre Yılmaz’la sohbet eden bakanların da oldukça üzgün oldukları gözlendi.

ERDOĞAN VE ARINÇ YOKTU

Bu arada Taşar’ın cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da olması nedeniyle katılamazken, TBMM Başkanı Bülent Arınç da törende yoktu.

Hürriyet



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,869 µs