kimi dinlendirecek? | " /> kimi dinlendirecek? | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan kimi dinlendirecek?

21 Nisan 2009 09:34 tsi
Başbakan Erdoğan kimi dinlendirecek? 
Son günlerde Başkent’in siyasi kulislerin en önemli gündemi, en hararetli beklenti ve tartışma konusu, kabine revizyonu. Fakat Erdoğan işi ağırdan aldı. Peki, Erdoğan'ın kafasında ne gibi değişiklikler var? Bilal Çetin yazdı...

Bilal Çetin / Vatan

Ekonomik kriz dünyanın olduğu gibi elbette Türkiye’nin de en önemli gündem maddelerinden biri. Ergenekon operasyonları üzerinden yürütülen ve artık bakanları bile karşı karşıya getirecek duruma gelen tartışmalar da öyle.

Ama bugünlerde bütün bunlar Ankara gündeminin birinci önceliği değil gibi. Son günlerde Başkent’in siyasi kulislerin en önemli gündemi, en hararetli beklenti ve tartışma konusu, kabine revizyonu.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın seçim gecesinde, sonuçları değerlendirirken söylediği, “Kabine revizyonu olabilir” ifadesi, AKP içinde öteden beri varolan beklentiyi iyice körüklemiş durumda.

Başbakan’ın 29 Mart akşamı yaptığı bu çıkış üzerine AKP’liler kabine operasyonunun hemen yapılacağını zannediyorlardı. Fakat Erdoğan işi ağırdan aldı. Daha doğrusu seçim kampanyasının yorgunluğunu atmak için çıktığı tatil uzadığı için, bu kritik operasyon da gecikti.

Belki de Erdoğan, kabine operasyonunun sürpriz etkisini arttırmak için konunun medyada ve kamuoyundaki tartışmalarının bitmesini, konunun bir süre unutulmasını arzu etti. Ancak konu unutulacak, tartışmalar bitecek gibi değil. Ayrıca süre uzadıkça AKP içinde heyecan artıyor. Bir yandan bakanlık bekleyenlerin heyecanı yükselirken, diğer yandan da yerinin garanti olduğuna inanan bir kaç bakan dışındaki kabine üyelerinin stres katsayısı yükseliyor.

AKP çevrelerinin söylediğine göre Erdoğan, kabinede revizyonuna seçimlerden çok önce karar vermiş. Hatta değiştireceği bakanların isimlerini de kafasında netleştirmiş. O nedenle bakan değişikliklerinin seçimde alınan sonuçla ilgili olmadığını söylüyor AKP kurmayları. Dün konuştuğumuz bir parti yöneticisi, “Şunu kesinlikle biliyorum ki 29 Mart seçimlerinde oyumuz yüzde 50’nin üstünde çıksaydı bile bazı bakanlara ‘biraz dinlenin’ diyecekti Başbakan” diyor.

Önümüzdeki günlerde kabine dışı kalacak veya yeri değişecek bakanlarla ilgili olarak da ilginç spekülasyonlar yapılıyor AKP kulislerinde. Örneğin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın en iyi ihtimalle devlet bakanlığına kaydırılacağı konusunda iddiaya girenler var. Aynı şekilde eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun, Başbakan yardımcısı sıfatıyla yeniden kabineye dahil olacağını söyleyenler de...

Günay kabine dışı mı kalacak?

Bu arada son Ergenekon operasyonunu eleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la ilgili de Ankara’da değişik iddialar ortaya atılıyor. Günay’ın adı da “gidiciler” listesine ekleniyor.

Gerçekten de öyle mi?

Hayır, “yeri en sağlam olanlar” arasında sayılmasa da Günay’ın kabine dışı kalma olasılığı çok düşük. Ancak Günay’ın bakanlığının küçülmesi ihtimali yüksek.

Yani bu bakanlık, AKP hükümetleri dönemi öncesinde olduğu gibi yine Kültür ve Turizm olmak üzere iki ayrı bakanlığa bölünebilir. Günay, Kültür Bakanı olarak görevine devam ederken, sürpriz bir isim Turizm Bakanlığına atanabilir. Bu isim Menderes Türel mi olur, yoksa parlamento içinden biri mi?

Parti yöneticileri ve milletvekilleri, “Yeni bakan Meclis Grubu’ndan atanır” diyor ama acaba Erdoğan ne düşünüyor?



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,754 µs