bakanlar kurulu hazır gibi... | " /> bakanlar kurulu hazır gibi... | "/>

En Sıcak Konular

Yeni bakanlar kurulu hazır gibi...

20 Nisan 2009 18:47 tsi
Yeni bakanlar kurulu hazır gibi... Başbakan Erdoğan'ın 9 günlük tatili boyunca sadece dinlenmediği, aynı zamanda bakanlar kurulunda revizyon için çalıştığı ortaya çıktı. Bakanlar Kurulu'ndan çıkacaklar da gelecekler de aşağı yukarı belli. İşte Erdoğan'ın cebindeki liste...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 gün süren tatilde yeni kabineyi de belirlediği öne sürüldü. İddiayı gündeme getiren CNN Türk şu haberi verdi…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart yerel seçimlerden hemen sonra yaptığı açıklamada kabinede değişiklik sinyali vermişti. Erdoğan bu mesajın ardından tatile çıktı.

Ama bu kez ilk tercihi Antalya olmadı. Sahil şeridinde AKP'nin belediye başkanlığını kazandığı Hatay'a gitti. Birkaç günlük Hatay tatilinin ardından da seçimi kaybettiği için "çok üzüldüm şaşırdım" dediği Antalya'ya geçti.

Erdoğan’ın tatildeki 9 gününün 4 günü kameralardan tamamen uzakta geçti.

Başbakan'ın bu süre içinde kabine revizyonunu kafasında şekillendirdiği ve kısa zamanda bunun için harekete geçeceği yorumları yapıldı.

Günay hemen kabullendi

Nitekim Bakanlar da hazırlıklı. Başbakan, Antalya'dayken eski belediye başkanı Menderes Türel'e Kültür ve Turizm Bakanlığı sözü verdiği haberleri basına yansıyınca Ertuğrul Günay bu durumu hemen kabullendi.

Yerel seçimin ardından ilk Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı, ama kabinede revizyon söylentilerinin gölgesi altında. Başbakan Erdoğan'ın 9 gün süren tatilde yeni kabineyi de belirlediğinden söz ediliyor. Ne zaman harekete geçeceği ise henüz belli değil. Ama Bakanlar şimdiden "zaten yorulduk" mesajını veriyor.

Antalya'daki seçim sonucu kabine revizyonunda da etkili olacak mı? Kabinenin Antalyalı ismi Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin için parti kurmayları mağlubiyetine rağmen, kabinede kalacağını söylüyor.

Ama kaybedilen diğer illerdeki Bakanlar için aynı değerlendirme yapılmıyor. Bu iller de Van ve Diyarbakır.

Van, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in memleketi. Diyarbakır ise Tarım Bakanı Mehdi Eker'in. Her ikisini de DTP kazandı. Kulislerde Eker ve Çelik'in yeni kabinede yer almayabilecekleri belirtiliyor.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün seçim bölgesi İzmir'de de AKP başarılı olamadı. Kabineden çıkması beklenen isimler arasında Gönül de var.

Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile sağlık sorunu yaşayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın da yeni dönemde kabinede yer almaları beklenmiyor.

7 yıllık Bakanlık koltuğunu bırakacakların yerine gelecek isimler de kulislerde kulaktan kulağa fısıldanıyor. Grup başkanvekilleri Sadullah Ergin ve Nihat Ergün, genel başkan yardımcıları Bülent Gedikli ve Reha Denemeç gibi.



Bu haber 1,723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,430 µs