En Sıcak Konular

Eroğlu'ndan Ergenekon açıklaması

20 Nisan 2009 18:23 tsi
KKTC'de dün yapılan genel seçimlerden zaferle çıkan UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu, seçimn öncesine damga vuran Ergeenkon'un Kıbırs ayağı için net konuştu.

Derviş Eroğlu, şunları söyledi; "Kıbrıs Türk halkı, bir seçimi daha geride bıraktı. Demokrasi imtihanından başarı ile çıkmıştır. Halkımız bizi iktidara layık görmüştür. Dolayısı ile iktidara gelirken hükümet kurma noktasında geldiğimiz andan itibaren elbette üzerinde önemle durmamız gereken konuları düşünmeye ve ekonomik sorunların nasıl çözüleceği konusunda kafa yormaya başlamış bulunuyoruz. Tabii ki uzmanlarımızla bu konuda iyi yetişmiş elemanlarımızla ekonomiyi nasıl diriltiriz, ülkenin varolan ekonomik sorunlarını nasıl aşabiliriz, halkın refah seviyesini nasıl yükseltebiliriz gibi soruları kendi kendimize sorarak çözüm önerileri gündeme getirmeye çalışıyoruz. Özetle hükümete gelir gelmez üzerine hassasiyet ile düşeceğimiz konu, ekonomik sorunlardır."

Alınacak bazı önlemlerin acı, bazılarınınsa tatlı olacağını ifade eden Eroğlu, "Ekonominin düzlüğe çıkarılacağını düşünüyorum. Birinci sorun ekonomik sorundur. Bu sorunu halletmeye çalışacağız." dedi.

"TALAT'I DESTEKLEYECEĞİZ"
UBP Genel Başkanı Eroğlu, ekonomik sorunların yanı sıra müzakerelerin de devam ettiğini belirtti. Eroğlu, "Müzakereler devam ederken Cumhurbaşkanı (Mehmet Ali Talat) müzakere masasında desteklemeye, yalnız bırakmamaya gayret edeceğiz." şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN YA DA CUMHURBAŞKANI'NDAN HENÜZ MESAJ ALMADIM"

Türkiye'ye de şükranlarını bildiren UBP Genel Başkanı Eroğlu, "Seçim bittiği andan itibaren Türkiye'mizin ileri gelen isimlerinden, kardeşlerimizden mesajlar, tebrikler almaktayım. Bu da benim mutluluğumdur. Özellikle KKTC'nin en güçlü partisi UBP'nin anavatanda da bu kadar ilgi görmesi,sevgi görmesi ve bizi bu ülkenin yönetimine layık görmesi bizi memnun eden hususlardır. O bakımdam müteşekkiriz." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ya da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den mesaj almadığını belirten Eroğlu, "Onlar oldukça yoğun." şeklinde konuştu. Eroğlu, "9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den tebrik mesajları aldım ve kendilerine teşekkür ettim. Tabii henüz seçimin ertesindeyiz. Dolayısı ile elbette zaten bizim Türkiye'deki hükümet yetkilileri ile temas etme gereğini hissettiğimizi ifade etmek istiyorum. Başbakan ve cumhurbaşkanından uygun zamanda, onların uygun zamanlarında görüşeceğimizi ümit ediyorum." dedi.

"ERGENEKON İDDİALARINI ARAŞTIRACAĞIZ"

Kampanya döneminde iktidara gelmesi halinde Ergenekon iddialarını araştıracağını belirten UBP Genel Başkanı Eroğlu, bu sözünün arkasında durdu. Eroğlu, "Kimin yazdığının belli olmadığı bir Kıbrıs raporu var. Uydurma bir rapor olduğunu zannediyorum. Ama buna rağmen o raporun araştırılması ve bazı gerçeklerin ortaya çıkması için hükümet olarak yapılması gereken herşeyi yapacağız." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,212 µs