En Sıcak Konular

Haberal'a koştu böyle konuştu

20 Nisan 2009 11:29 tsi
Haberal'a koştu böyle konuştu Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal'ı ziyaret eden Mesut Yılmaz, çıkışta Ergenekon savcılarını eleştirerek operasyon karşıtı açıklamalar yaptı..

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, hastanede tedavi gören Ergenekon sanıklarından Mehmet Haberal'ı ziyaret etti. Yılmaz, çıkışta yaptığı açıklamada, Ergenekon davasının siyasallaştığını ileri sürdü.

Mesut Yılmaz, saat 14.45'te İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne geldi. Yılmaz, yoğun bakımda olduğu iddia edilen Haberal'la yaklaşık 15 dakika görüştü. Hastaneden ayrılırken açıklama yapan Yılmaz, savcılıktan aldığı izin doğrultusunda Haberal ile görüşebildiğini söyledi. Yılmaz, "Morali çok bozuktu. Sayın Haberal yapılanları hazmedemiyor, bu yaşanılanların kendisine reva görülmesine tepkili. Bunu da doğal karşılıyorum." dedi. Eski Başbakan, Haberal'a destek verirken, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarını eleştirdi.

Davanın siyasallaştığını savunan Yılmaz, "Bir hukuk devleti için yargının siyasallaşmasından daha tehlikeli bir durum düşünemiyorum. Ben bir siyaset adamıyım. Benim değerlendirmem yanlı olabilir. En tarafsız, en saygın, en itibarlı, benim en muteber gördüğüm hukukçular davanın baştan sona siyasallaştığını söylüyorlar. Onları, bu değerlendirmesine daha çok itibar edilmesi lazım. Eğer hakikaten yargı siyasallaştıysa bu Türkiye için çok büyük bir tehlikedir. Bu konuda herkesin meseleye daha sorumlu yaklaşması gerekmekte." diye konuştu.

Mehmet Haberal'ın ne zaman çıkacağını soran basın mensuplarına Yılmaz, önce "Yargı karar verecek." karşılığını verdi. Gazetecilerin 'hastaneden ne zaman çıkacağını' kastettiklerini söylemeleri üzerine de "Ona doktorlar karar verecek. Sanırım bir süre daha burada kalacak." düzeltmesini yaptı. Mehmet Haberal'ı gün içinde eski bakanlardan İstemihan Talay ve Şükrü Sina Gürel de ziyaret etti.



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,591 µs