En Sıcak Konular

PKK belediye başkanı vuracaktı

20 Nisan 2009 11:15 tsi
29 Mart seçimlerinden önce PKK'nın siyasi kolu çok büyük ses getirecek bir operasyona hazırlanıyordu. Bir belediye başkanını vuracaktı.

Polisin operasyon düzenlediği PKK'nın şehir yapılanması "Türkiye Meclisi"nin DTP'nin çok tanınan bir belediye başkanını öldürmeyi planladığı iddia edildi.

EMRİNDEKİ MEMUR BAŞKANI SORGULADI

İSTİHBARATÇILAR BAŞKANI KURTARDI

Belediye başkanın sorgulayan emrindeki memur başkanı suçlu buldu. Örgüt iddialara göre başkanın öldürülmesi icin düğmeye bastı. Ama suikast planı istihbaratçıların dinlemelerine takıldı. Belediye başkanın kurtaran da zaten onlar oldu.

İstihbaratçılar başkanı bizzat uyardılar. Çevresindeki koruma cemberi genişletildi. Başkanın hem resmi, hem özel korumaları özel eğitimden geçirildi. Hepsi daha etkili silahlarla donatıldı.

YERİNE GEÇECEK İSİM DE ÇOK ÜNLÜ BİR PARTİLİ

Türkiye Meclisi bir yandan suikasti şekillendirken bir yandan da başkanın yerine kimi koyacağının muhasebesini yaptı. Çok ünlü bir partili üzerinde mutabakat sağlandı.

Ancak üzerinde anlaşılan ismin sağlığı yerinde değildi. Başka ve yine çok ünlü bir isim gündeme geldi. Ancak onun üzerinde anlaşma sağlanamadı. Bu arada 29 Mart da, kapıya dayanmıştı.

Örgut yerel secimlerin yaklaşmasiyla suikast planını rafa kaldırdı. Yani belediye başkanını kurtaran 29 Mart yerel seçimleri oldu.

TÜRKİYE MECLİSİ ANAYASASI

ÖRNEK ALDIKLARI ÜLKE İSPANYA

Belediye başkanını bile öldürmeyi planlayan, Türkiye Meclisi'ni kendi anayasasını da hazır. Bayrakları hatta mahkemeleri bile var. Türkiye Meclisi bir anlamda devlet içinde bir devlet planlıyordu. Bu planda örnek alınan ülke İspanya'ydı.

'Türkiye Meclisi' İspanya'da Bask bölgesininın bağımsızlığı için mücadele veren ETA terör örgütü ve onun siyasi kolu Batasuna Partisi'ni yakın takibe aldi. İspanya'ya heyetler gönderdi.

Amaç Bask bölgesindeki özerkliğin bir benzerini Turkiye'de uygulayabilmekti. ETA 'Türkiye Meclisi'nin bu ilgisini karşılıksız bırakmadı. Batasuna Partisi'nin üst duzey yetkilileri defalarca Diyarbakır'a geldi. Tecrübelerini anlattı, toplantılar yapıldı.

Türkiye Meclisi'nin sırları da yine bu operasyonla ortaya cıkarıldı. 8'i üst duzey yonetici 16 üyenin tamamı bekardı.

Çünkü örgüt evlenmelerini yasaklamıstı. Bütün enerjilerini örgüte vermelerini istemisti. Aileleriyle ilişkileri de sınırlıydı.

İşte son operasyonlar böylesine önemli bir yapılanma çözüldü. Hem ünlü belediye başkanı kurtarıldı, hem de Bask modelinde yol alınmasının önüne geçildi.

Ancak operasyon da 'Türkiye Mecllisi' de bitmedi. Bu yüzden istihbaratçıların çalışması yoğun biçimde sürüyor, yeni dalgalar bekleniyor.

 

DTP'NİN TANINAN BELEDİYE BAŞKANLARI
 
DTP'nin Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir Türkiye genelinde de tanınan bir isim... Ayrıca 29 Mart seçimlerinden önce Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil de "aykırı" tavırlarıyla bilinen bir isim.... Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı da bir dönem DTP'nin başına düşünelen isimlerden biriydi...
İddialara gore Türkiye Meclisi, belediye başkanından memnun değildi. Örgüte yeterınce yardımcı olmadığını düsünüyordu. Başkan, örgüt mahkemesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan ber memur tarafından sorgulandı.


 



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,366 µs