En Sıcak Konular

CIA yöneticileri Türkiye'de av peşinde!

0 0 0000 00:00 tsi
CIA yöneticileri Türkiye'de av peşinde! Pepe, av tutkunu yabancıların Türkiye'de tanesi 50 bin dolara yaban koyunu avladığını söyledi.

Japonya ve Ürdün prensleri ile Malezya, ABD, Kanada ve Körfez ülkelerinden gelen aralarında siyasetçiler ve ünlü işadamlarının bulunduğu av tutkunları Türkiye'de hayvan başına 50 bin dolar ödeyerek yaban koyunu ve yaban keçisi vuruyor. Vurulan hayvan başına ödenen para 100-150 bin dolara kadar çıkabiliyor. Yıllık 100 milyon dolar gelir sağlanması amaçlanan av turizminden yararlanan ünlülerin isimleri sır gibi saklanıyor. Genellikle günübirlik ya da iki günlüğüne gelen ünlüler, A sınıfı turizm acentelerinden Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün özel izin belgelerinden alıyor. Türkiye'ye avlanmaya gelenler arasında CIA'den üst düzey yöneticiler, Ürdün'den prensler, bakanlar, Coca Cola Başkanı gibi isimlerin de bulunduğu belirtiliyor. Almanya, Fransa, İspanya, ABD, Portekiz vatandaşları ilk 5'i oluştururken, Guatemala'dan bile gelen var. Monaco, Lübnan, Endonezya, Ürdün, Pakistan, Yunanistan, İsrail veJaponya gibi ülkelerle birlikte 4 kıtadan ve 42 ülkeden avcı turist Türkiye'yi ziyaret ediyor.

İSİMLER GİZLİ
SABAH'a konuşan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "Av için gelenler bunun duyulmasını istemiyorlar. Hem güvenlik açısından, hem de olumsuz bir imaj oluşturmasından çekiniyorlar. Doğu ve batı ülkelerinden çok sayıda ünlü isim var ama bunları açıklayamayız. Aksi durumda turizmi sekteye uğratmış oluruz" dedi. Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Asbaşkanı Atilla İshak Tankut ise tesis yokluğu ve bürokrasiden yakındı. Tankut, "Yaban koyununa 50 bin doları veren var ama avcıyı yatıracak tesisiniz yoksa bir sonuç alamazsınız. Dünyanın dört bir tarafından ünlüler gizli bir şekilde uçaklarına atlayıp geliyorlar. Hayatı boyunca hayvanları uzaktan bakıp sevmiş sahte çevrecilerin tepkisinden çekindikleri için gizleniyorlar" dedi.

Sabah



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,135 µs