derdi anlaşıldı! | " /> derdi anlaşıldı! | "/>

En Sıcak Konular

Ahmet Türk'ün derdi anlaşıldı!

20 Nisan 2009 09:22 tsi
Ahmet Türk'ün derdi anlaşıldı! 
Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) üyelerine yönelik yürüttüğü operasyon kapsamında ilginç bir bilgi daha ortaya çıktı.

KCK'dan Ahmet Türk'e baskı: Kürtçe konuş, kavga çıksın

Buna göre, daha önce başta Osman Baydemir olmak üzere DTP'li birçok belediye başkanına baskı yapan örgüt, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk'e de Meclis Genel Kurulu'nda Kürtçe konuşması yönünde talimat veriyor. KCK'nın planı, Genel Kurul'da özellikle MHP'li milletvekillerini tahrik ederek, kavga çıkmasını sağlamak. Nihai hedef ise yeni bir Leyla Zana vakası meydana getirerek, 'Türk-Kürt' savaşı için zemin hazırlamak. Ancak Ahmet Türk, 23 Şubat 2009'daki konuşmayı Genel Kurul'da değil de grup toplantısında yapıyor. Soruşturmaya yansıyan telefon konuşmaları örgütün, Türk'ün talimatı yerine getirmemesinden rahatsız olduğu ve illa Meclis kürsüsünde konuşmasını istediklerini ortaya koyuyor.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün 23 Şubat'taki grup toplantısında yaptığı Kürtçe konuşma uzun süre tartışılmıştı. Genel Başkan, Türkçe başladığı konuşmasına Kürtçe devam etmişti. Türk, konuşmada, 21 Şubat'ın 'Dünya Anadili Günü' olarak kutlandığını ifade ederek, 21. yüzyılın, çok dilliliğin önem kazandığı, halkların anadiline ve kültürlerine sahip çıkma bilincinin geliştiği bir yüzyıl özelliği taşıdığını söylemişti. Türk'ün 10 dakika süren Kürtçe konuşmasının ardından TBMM Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş da kapanış konuşmasını Kürtçe yapmıştı.

Ahmet Türk, konuşmasının ardından gazetecilerin konuyla ilgili sorularını şöyle cevaplamıştı: "Bu grubumuzun bir çalışması. Dillerin güzelliğinden, kardeşliğinden söz ediyoruz. Günümüz dünyasında dillerin meşru olması, dillerin bir zenginlik olduğu mantığıyla bugünün yaşatılması gerekiyor."

Söz konusu konuşma sonrası iki isim hakkında soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP'li Ahmet Türk ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş hakkında, 'Türkçeden başka bir dil kullanmak' suçu kapsamında yürütülen soruşturmada 'kovuşturmaya yer olmadığına' karar verdi.

zaman



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,892 µs