Çin katliamı! | " /> Çin katliamı! | "/>

En Sıcak Konular

Nükleer güç olmak için Çin katliamı!

20 Nisan 2009 08:59 tsi
Nükleer güç olmak için Çin katliamı! 
Nükleer güç olmak için her bedeli göze alan Çin’in gizli yürüttüğü nükleer testlerinin korkunç bilançosu ortaya çıktı. Testlerde en az 190 bin kişinin öldü, 1.4 milyon kişi radyasyona maruz kaldı.

Testlerde en az 190 bin kişinin öldüğü, çok geniş bir alanda 1.4 milyon kişinin de radyasyona maruz kaldı.

BATIYLA nükleer silah yarışına giren Çin yönetiminin, 1964 ila 1996 arasında gerçekleştirdiği ve bugüne kadar bir tabu olarak kalan nükleer testlerinin ürküten gerçekleri ortaya çıkmaya başladı. İngiliz Times gazetesinin haberine göre bu dönemde gerçekleştirilen 46 nükleer denemede en az 190 bin kişi kanser ve lösemi nedeniyle hayatını kaybetti. Çin’in batısında tarihi İpek Yolu üzerindeki Lop Nur bölgesinde yapılan denemelerin ardından yayılan radyasyonun, 1.4 milyon kişiyi etkilediği, kurbanlar arasında Çinlilerin yanında Uygurlu Müslümanlar, Tibetliler ve hatta Kazakistan’da yaşayanların da bulunduğu belirtiliyor.

ELLERİYLE TOPLADILAR

ÇİN’İN ‘hayalet nükleer programından’ en fazla zarar gören kesim ise, Birim 8023 adında, denemelerin ardından patlama bölgesine giderek kalıntıları toplamakla görevli özel grup. Çoğu görevli oldukları süre zarfında hayatını kaybeden üyelerin hayatta kalanları ise, ilk defa seslerini yükselterek devletten tazminat talebinde bulunuyor. Times’a konuşan eski bir görevli, 23 yıl Birim için çalıştığını belirterek, kızında doğuştan omurilik hastalığı olduğunu ve doktorların da bunu radyasyona bağladığını ancak devletten sadece aylık 130 yuan (20 dolar) yardım alabildiklerini söyledi. Halihazırda 50 ila 70 yaşlarında ve sağlık durumları çok kötü olan bu kişilerin, patlamanın akabinde ‘atlar üstünde ve sadece gaz maskesi takarak’ patlamanın ardından oluşan mantar bulutunun altına gitmeye zorlandıkları belirtiliyor.

HAYVANLAR KÜL OLDU

DENEME yapılan bölgelerin çevresine, oluşacak tahribatı belirlemek üzere canlı hayvanlar, tanklar, uçaklar ve binalar yerleştirildiği, patlama sırasında bütün canlıların küle döndüğü ifade ediliyor. Çin hükümetinin en şaşırtıcı uygulamalarından biri ise, Pekin’deki bir metro istasyonunun benzerini, deneme alanında yer altında inşa etmesi. Patlama ardından Birim 8023’tekilerin enkazı toplamaya gittikleri ve bu sırada büyük oranda radyasyona maruz kaldıkları düşünülüyor. Bugüne kadar nükleer faaliyetleriyle ilgili açıklama yapmayan Çin yönetiminin, uluslararası araştırmalar ve çalışmalarda görev alan Çinlilerin taleplerinin ardından nasıl bir tavır alacağı ise merak ediliyor.

Japonya’ya atılandan 360 kat daha güçlü

BAŞKENT Pekin’in 2000 km batısındaki bölgede 23’ü atmosferde, 22’si yer altında biri de başarısız olmak üzere 46 deneme gerçekleştirildi. Kasım 1976’da havadan bırakılan bombanın, Hiroşima’ya atılandan 320 kat daha güçlü olduğunu belirtiliyor. Araştırmalara göre ‘Havadaki tsunami’ olarak nitelendirilen Çin’in en büyük üç denemesi, Çernobil nükleer reaktöründen 4 milyon kat fazla radyoaktif madde üretti. Programın mali boyutu sır gibi saklanırken, kimi zaman harcanan paranın, devlet bütçesinin üçte birine çıktığı belirtiliyor. Nükleer denemelerle ilgili en ayrıntılı çalışmayı ise Japon fizikçi Jun Takada gerçekleştirdi. Takada, bilgisayar simülasyonları ve uluslararası radyasyon ölçüm standartlarını kullanarak Çin’in nükleer bilançosunu çıkardı.


Star gazetesi

 



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    61,981 µs