En Sıcak Konular

'Ergenekon' dedi, sustu

20 Nisan 2009 08:32 tsi
160 dönüm tarıma elverişsiz ortamın Genelkurmay tarafından ağaçlandırılması törenine katılan TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, "Bu proje ile TSK’nın siyasi kadroları utandıracağına inanıyorum. Ergenekon var ya işte ondan söyleyemiyorum. İnşall

GENELKURMAY Başkanlığı’nın dün Mamak’taki Eşref Akıncı Kışlası’nda düzenlediği ağaç dikme şenliğine katılan TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca "Ergenekon Soruşturması"na dokundurdu. Törende sivil kıyafetli Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ fidan dikti.

Mamak’ta 160 dönüm tarıma elverişsiz alanın orman olarak değerlendirilmesine karar veren Genelkurmay iki yıl önce çalışmalara başladı. Bu amaçla her ağaç dikim mevsiminde çalışmalara devam edildi. Dün 10 bin fidan dikilmesi nedeniyle düzenlenen törene Genelkurmay’ın verdiği önem, Genelkurmay Başkanı’nın, törene Kara ve Hava Kuvvetleri komutanlarıyla beraber katılımıyla ortaya konuldu. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve eşi Sevil Başbuğ’un yanı sıra Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu eşleriyle beraber sivil kıyafetle katıldı.

Eklediği sözler

Tören nedeniyle "Toprak Dede" olarak tanınan Tema Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca da bir konuşma yaptı. Çalışmalardan dolayı çok duygulandığını, heyecanlandığını ifade ederek konuşmasına başlayan Karaca’nın sesi sürekli titredi. Toprağın son derece stratejik bir araç olduğunu kaydeden Karaca, "Bu proje ile TSK’nın siyasi kadroları utandıracağına inanıyorum. Ergenekon var ya işte ondan söyleyemiyorum. İnşallah onlar da farkına varır" dedi ve konuşmasını bitirdi.

Konuşmasını bu sözlerle tamamlayan Karaca, ağaç dikiminden sonra gazetecileri etrafına toplayarak, "Konuşmam sırasında heyecandan söylemeyi unuttum. Atatürk ’Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez’ demiştir. Bu sözü konuşmama eklemek isterim" dedi.

Birlikte diktiler

Sivil kıyafetle basının önüne çıkan Başbuğ ile Karaca arasındaki diyalog herkesi keyiflendirdi. Konuşmada geçen diyalogla Başbuğ gülerken, Karaca güldüğünü saklamak için ağzını kapadı. Eşi Sevil Başbuğ’la beraber ağaç dikeceği çukurun başına geçen Genelkurmay Başkanı önce fideyi temizledi. Fidenin toprağından taşan kökleri kesen Başbuğ çukurun içine biraz toprak koydu, ağacı dikti, boşlukları toprakla doldurdu sonra da ağacı suladı.

Hürriyet



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs