Havada inanılmaz skandal! | " /> Havada inanılmaz skandal! | "/>

En Sıcak Konular

Havada inanılmaz skandal!

20 Nisan 2009 08:05 tsi
Havada inanılmaz skandal! 

Yazıcıoğlu'nun ölümü sonrası, havacılıkta skandallar patladı. Araçların yarısında ELT cihazı olmadığı, Baykal ve Kurtulmuş'u taşıyan hava araçlarının ise korsan uçtuğu ortaya çıktı.

CHP lideri Baykal ve SP lideri Kurtulmuş'u taşıyan hava araçlarının ise korsan uçtuğu ortaya çıktı.

Aksiyon Dergisi son sayısındaki habere göre, uçuş okullarındaki uçaklar dahil Türkiye'deki helikopterlerin yarıdan fazlasında Acil Durum Vericisi (ELT) yok. Skandal haberde şöyle yer aldı. ELT cihazları ABD uydusu üzerinden dinleme yapıyor. ABD'de 2009 başından itibaren ELT cihazlarının dinlenebildiği uydu değişti. Bu değişiklikten sonra 1 yıl boyunca eski frekansların kullanılacağı da duyuruldu ancak 1 Şubat 2009'da uydu arzalandı ve eski frekanslar çalışmadı.

Cihazların hepsi boşa çıktı

Böylece uçak ve helikopterlerdeki ELT cihazları boşa çıkmış oldu. Sivil Havcılık, havayolu şirketlerine bir yazı göndererek 1 Şubat'tan itibaren herkesin hava aracına yeni frekanstan dinleme yapan ELT takması gerektiğini duyurdu ancak şirketlerin birçoğu bu uyarıyı dikkate almadı.

Haberde başka bir skandala daha yer verildi. 22 Temmuz seçimi öncesi CHP lideri Deniz Baykal'ı taşıyan helikopter ile 29 Mart seçim sürecinde SP lideri Numan Kurtulmuş'u taşıyan uçağın korsan uçtuğu ortaya çıktı. 24 Haziran'da Hatay'a götürdüğü Baykal'ı havada 4 tur attıktan sonra indirebilen ve daha sonra havalanışı sırasında pervanesi koparak bir kişinin ölümüne yol açan helikopterin Türkiye'de uçuşu yasak olan ve bir dönem tescili ambulans helikopter olarak yapılan Rus yapımı hava aracı olduğu iddia ediliyor.

Ticari izni yok

Aynı şekilde Kurtulmuş'u taşıyan uçağın da ticari uçuş izni olmayan, yani yolcu taşımasına izin verilmeyen ambulans uçak olduğu anlaşıldı. Ayrıca Baykal ve Kurtulmuş'u taşıyan hava araçlarını yabancı pilotların kullanıyor olması da tartışma konusu. Çünkü Sivil Havacılık Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlere yabancı pilotla uçma izni vermiyor.

CHP lideri 23 Haziran 2007'de Adana'dan Hatay'a götüren helikopter, teknik bir sorun yüzünden ancak havada 4 tur yaptıktan sonra iniş yapabilmişti. Helikopter, Baykal'ın ayrılışından sonra da kazaya neden olmuştu. Manevra yaptığı sırada duvara çarpan helikopterin pervanesinden kopan parça Mübeccel Güner isimli kadının başına isabet ederek ölümüne yol açmıştı.


Bugün

 



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,795 µs