En Sıcak Konular

Kuzey Irak’a peş peşe iki önemli ziyaret

19 Nisan 2009 14:58 tsi
ABD ordusunun '2' numaralı ismi olarak bilinen General Raymond Odinerno Mesut Barzani ile görüştü.

ABD ordusunun '2' numaralı ismi olarak bilinen General Raymond Odinerno, sürpriz bir kararla Kuzey Irak'a giderek bölgesel Kürt yönetiminin Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.Görüşmede, PKK ile mücadele konusunun da ele alındığı bildirildi.

Irak'taki çok uluslu güçlerin komutanı General Odinerno, Selahaddin kentine giderek Kürt lider Barzani ile Kuzey Irak'taki son durum ve bölgenin güvenliğini korumak için yapılan ve yapılacakları ele aldı.

Bir gün önce BM'nin Irak Özel Temsilcisi Mistura ile Kerkük konusunu görüşen Kürt lider, bu konudaki endişelerini de ABD'li komutana aktardı. Mesut Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ne bağlı 'Zagros TV', görüşmede ele alınan konulardan birinin PKK'nın faaliyetleri ve Türkiye ile ilişkiler olduğunu bildirdi. Barzani, ABD'li komutana bölgede acil çözüm bekleyen temel konunun Kerkük olduğunu söyledi.

ABD ve bölgesel Kürt silahlı gücü peşmergelerin konumunun ele alındığı ifade edilirken işbirliğinin arttırılması, sınır güvenliğinin tam sağlanmasının gerektiği belirtildi.

Bu ayın başlarında İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Bağdat'ta katıldığı Irak, Türkiye, ABD yetkililerinin bir araya geldiği görüşmelerde PKK'ya karşı ortak mücadele kararı alınırken, daha sonra Kürt yönetiminden de bir temsilcinin toplantılara dahil edilmesi benimsenmişti.

BM'nin Irak Özel Temsilcisi De Mistura, 1 gün önce Kuzey Irak'a giderek bölgesel Kürt yönetiminin Başkanı Mesut Barzani'yi ziyaret edip Kerkük konusunu görüştü. Barzani, De Mistura'ya Kerkük konusunda geçen yıl hazırladığı ve tepki gösterdikleri rapor hakkındaki görüşlerini anlattı.

hurriyet



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,502 µs