En Sıcak Konular

TRT'de Arapça kanal hazırlığı

19 Nisan 2009 14:43 tsi
TRT yakında hizmete sokacağı Arapça kanal için çalışmalarını hızla sürdürüyor.

TRT bu minvalde son olarak Akdeniz çanağında yer alan ülkelerin oluşturduğu COPEAM'a üye oldu. TRT'nin üyeliği, COPEAM'ın Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılan genel kurulunda duyuruldu. Arap ülkeleri televizyonu başkanlığı, TRT'nin Arapça kanalına büyük ilgi gösterdi.

TRT, son dönemde hizmete giren yeni kanalları ve yaptığı uluslararası anlaşmalar ile dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye'nin kanalı, son olarak Akdeniz çanağında yer alan ülkelerin oluşturduğu COPEAM'a üye oldu. Bu üyelikle, Akdeniz bölgesindeki ülkeler arasında sağlanan işbirliğinden TRT'de yararlanabilecek.

Bu kapsamda TRT ile Mısır televizyonu arasında protokol anlaşması imzalandı. Konuyla ilgili Türk basınına konuşan TRT Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Canpolat "COPEAM bize üyeleri aracılığı ile bilgi desteği ve diğer konularda tam desteğini vereceğini taahhüt etti." dedi. Tarihten gelen kültürel, sosyal ve ekonomik pekişmesine katkı sağlayacağını düşündükleri yeni kanalın iyi karşılandığını söyleyen Canpolat, "En üst düzeyde yetkililer, bu kanalı kuracağımızı söylediğimizde çok mutlu oldular. Bunun çok büyük bir boşluğu dolduracağını, hatta şimdiden program teklifi getirdiler. Şu programları da koyar mısınız diye teklifler getirmeye bile başladılar. Bu da gösteriyor ki, kendileri çok hevesliler ve hazırlar, bu bizi çok mutlu etti." diye konuştu.

Mısır Televizyonu Başkanı Ahmed Enis de "TRT'nin Arapça yayın yapacak yeni kanalının Mısır ve Türkiye arasındaki tarihi bağları daha güçlendireceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Arap Ülkeleri Televizyonu Birliği Başkanı Selahattin Muvavi de "Türkiye'nin Arapça kanalı açması bana göre gecikmiş bir projedir. Açılacak kanal, Türkiye ile tarihi bağları birleştirerek ilişkilerimizi artıracak" şeklinde kaydetti.

cihan



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,847 µs