dikkat çekti! | " /> dikkat çekti! | "/>

En Sıcak Konular

Günay, Ergenekon savcılarına dikkat çekti!

19 Nisan 2009 14:38 tsi
Günay, Ergenekon savcılarına dikkat çekti! Bakan Ertuğrul Günay, ''Böyle önemli bir sürecin (Ergenekon Soruşturması) asıl hedefinden ve doğrultusundan saptırılmaması, herkesin ve başta hukuk uygulayıcılarının ana görevidir'' dedi.

Bakan Günay, yaptığı yazılı açıklamada, yargı konusu bir sürece müdahil olmayı doğru bulmadığı için şu ana kadar ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında bir açıklama yapmadığını, ancak bugün basında çıkan bazı haberler nedeniyle, böyle bir açıklamaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

''Kamuoyunda 'Ergenekon' adıyla bilinen soruşturma ve yargılamanın, Türkiye siyasal tarihi içinde demokrasinin ve hukuk devletinin sağlıklı temellere oturması açısından son derece önemli bir hukuk süreci'' olduğunu vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, açıklamasında şunları kaydetti:

''Böyle önemli bir sürecin, asıl hedefinden ve doğrultusundan saptırılmaması, herkesin ve başta hukuk uygulayıcılarının ana görevidir.

Önceki yıllarda, 'Susurluk' adıyla bilinen soruşturma süreci, ülkede hortlatılan kısır tartışmalar, laiklik ekseninde yaratılan kavgalar ve üretilen yapay korkularla mecrasından saptırılmış ve sonuçsuz kalmıştır.

Şimdi de Ergenekon soruşturmasının asıl hedefinin, ülkemizde demokrasiye karşı kurulan tuzaklar, Türkiye'yi yeniden bir askeri müdahale ortamına sürüklemek için yapılan provokasyonlar, bu amaca yönelik terör eylemleri ve hatta cinayetler olduğu asla unutulmamalı, konuyu saptıracak, yapay tartışmalara meydan verecek girişim ve işlemlerden özenle sakınılmalıdır.

Bu soruşturma, demokrasiyi korumak ekseninde ve hukuk devleti ilkelerine özenle bağlı kalarak sürdürüldüğü ve bu yolda aydınlatıcı sonuçlar alındığı ölçüde Cumhuriyet tarihimiz içinde özel ve önemli bir yer tutacak, böylelikle demokrasi ülkemizde süreklilik ve gerçeklik kazanmış olacaktır.''

aa

 



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,134 µs