En Sıcak Konular

BBP lideri Topçu'nun bu sözleri kime?

19 Nisan 2009 13:16 tsi
BBP lideri Topçu'nun bu sözleri kime?

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ''partinin kapatılacağı ve BBP'nin seçimlerden çekileceğine yönelik'' propagandalar yapıldığını söyledi.

BBP Başkanlık Divanı üyeleri, il başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri TES-İş Konferans Salonu'nda bir araya geldi.

Toplantının açılısında konuşan Topçu, helikopter kazasında vefat eden eski Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nu andı.

BBP kurultayının, 31 Mayısta ASKİ Spor Salonu'nda yapılacağını hatırlatan Topçu, Yazıcıoğlu'nun görüştüğü herkesten kurultay hakkında görüş aldıklarını dile getirdi. Topçu, ''Genel Başkanımızın bize bıraktığı emanete ve millete layık olmaya çalışacağız'' dedi.

Yazıcıoğlu'nun vefatıyla seçim öncesinde, parti kadrosu ve adayların ''elleri ve kollarının düştüğünü, sahadan çekilindiğini'' belirten Topçu, ''Herkesin acımıza saygı gösterdiği, siyasetin kilitlendiği, siyasetin üst noktasındaki erklerinin böyle bir alicenaplık gösterdiği bir durumda, keşke diğer arkadaşlarımız da aynı hassasiyeti gösterseydiler ama göstermediler'' diye konuştu.

 Seçim öncesinde Anadolu'da, Yazıcıoğlu'nun ölümü dile getirilerek ''partinin kapatılacağı ve BBP'nin seçimlerden çekileceğine yönelik'' propagandalar başlatıldığını ileri süren Topçu, şu görüşleri dile getirdi:

''Aynen şunlar söylendi: 'Hareket bu nokta itibariyle artık bitmiştir, çünkü onlar Muhsin Başkan için varlardı, şimdi o yok, herhalde şu anda seçimden seçilecekler, resmi dilekçeyi de vermişler mi vermemişler mi, herhalde vermişler'. Böyle bir şey olur mu? Aynen böyle, kelime kelime öğretilmiş sözler. Birileri milliyetçiliklerini ortaya koyarak, bizim üzerimizden bunu yaptılar, birileri de 'ya, biz aynı kardeştik, kıbleye bakıyoruz, ne fark eder, bunlar ne yapacak belediye kazanınca, zaten seçime de girmeyecekler' diyerek bunu yaptı. Sayın Başbakan'ın dediği gibi 500 bin oyu duygusal olarak almadık. Biz, aslında 1,5 milyon oy alacaktık. Bu anti-propagandalarla 1,5 milyon oy hedefine ulaşılamadı. AK Parti'nin hak etmediği oyu elinden alacaktık ama anti propagandalar yapıldı.''

Bunların milletin vicdanında yer bulmadığını, birçok yerde çok küçük oy farklarıyla seçimi kaybettiklerini savunan Topçu, ''Bunun için büyük Türk milletine teşekkür ediyorum. Sivas'a teşekkür ediyorum, bütün bu çabalar Sivas'ta da oldu ama orada ters istikamette yürüdü'' diye konuştu.   

Yalçın Topçu, ''büyük Türk dünyasına ve Anadolu'ya'' seslenerek, ''Türk-İslam birliği misyonunu ilelebet devam ettireceklerini ve Yazıcıoğlu'nun fikir ve ideallerini rehber alacaklarını'' söyledi.

aa



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,614 µs