En Sıcak Konular

Anıtkabir'de büyük saygısızlık!

19 Nisan 2009 11:18 tsi
Anıtkabir'de büyük saygısızlık!
Anıtkabir’de ‘terör örgütü iddiasıyla başlatılan Ergenekon operasyonuna tepki ve ‘örgüt yöneticisi’ iddiasıyla tutuklanan rektöre sahip çıkma mitingi yapıldı.

ERGENEKON’UN son dalga operasyonunda Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve akademisyenlerin tutuklanması Anıtkabir’de protesto edildi, YARSAV Başkanı ve CHP Grup Başkanvekili Okay ön saftaydı.

Başkent Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileriyle birlikte YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay da eylemdeydi. Anıtkabir’de ‘terer örgütü iddiasıyla’ başlatılan Ergenekon operasyonu aleyhine ve ‘Ergenekon örgütü yöneticisi’ iddiasıyla tutuklanan Haberal lehine eylem düzenlenmesi büyük tepki çekti.

Mitinge katılanların Anıtkabir’de hakkında ‘örgüt yöneticiliği’ suçlaması bulunan ve bu iddia ile tutuklanan bir kişi lehine slogan atmasına ses çıkartılmaması da dikkat çekti.

YARSAV SORUŞTURMAYI TAKMADI

MİTİNGDE en önde yürüyen YARSAV Başkanı Eminağaoğlu hakkında Adalet Bakanlığı ‘meslekten men’ istemiyle dört ayrı soruşturma açmıştı. Eminağaoğlu’nun Yargıtay Binası’nda basın toplantısı düzenlemesi ve Ergenekon başta olmak üzere hukuki konularda açıklamalar yapması nedeniyle adli soruşturmada savunması istendi. Eminağaoğlu hakkında ‘’tarafsızlığını ve saygınlığını yitirdiği’’ gerekçesiyle meslekten ihraç istemiyle Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu’nca yürütülen idari soruşturma kapsamında da savunması istendi.

Bu ziyaret çok tartışılır

BÜLENT Ecevit’e ‘tıp darbesi’ iddiaları araştırılırken, Ecevit’i Başkent Üniversitesi’nde tedavi olmaya ikna ettiği iddia edilen Ecevit Hükümeti Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan’ın son günlerdeki ziyaretleri dikkat çekiyor. Haberal gözaltında iken Haberal’ın kurmaylarıyla toplantı yaptığı ortaya çıkan Özkan’ın, tutuklandıktan sonra kalp spazmı geçiren Haberal’ı hastanede ilk ziyaret eden kişi olması dikkat çekti. Tıp darbesi iddiaları ortada iken, Yüce Divan’da yargılandığı günler hariç uzun süredir ortalarda görünmeyen Hüsamettin Özkan’ın tekrar ortaya çıkması ‘Bu ziyaretler komplo iddialarını güçlendirir’ yorumları yapılmasına neden oldu.

Hastanede görüş yasağı

ERGENEKON kapsamında tutuklandıktan sonra konulduğu Metris Cezaevi’nde kalp spazmı geçirdiği iddiasıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Enstitüsü’ndeki tedavisi sürüyor. Haberal’ı ziyaret için eski ve yeni siyasetçiler hastaneye geldi. DYP eski milletvekili Orhan Keçeli, ‘Savcılık tarafından alınan ‘görüşmeme’ kararı nedeniyle’ Haberal’la görüşemediğini söyledi. Haberal’ın yanına ziyaretçi alınmazken, ‘kalp ritim bozukluğu’ teşhisi konulduğu iddia edildi. Öte yandan Haberal’ın, İ.Ü Tıp yerine kendi hastanesinde tedavi olmayı istediği öğrenildi. Başkent Hastanesi’ne sevkini isteyen Haberal’ın bu isteğinin, ‘sevk zincirinde yok’ denilerek reddedildi.

Mersin’deki bayrak mitingini hatırlattı

CHP İstanbul Gençlik Kolları Beşiktaş’ta 300 metre bayrakla Türkan Saylan’a destek yürüyüşü yaptı. Yürüyüş, 2006’da Ergenekon sanıklarının Mersin’de düzenlediği provakatif amaçlı bayrak mitingini hatırlattı.

star



Bu haber 911 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,240 µs