En Sıcak Konular

Akdeniz’den acı mesaj geldi

19 Nisan 2009 10:54 tsi
İtalya açıklarında mahsur kalan geminin ikinci kaptanı Nurettin Öztürk'ten acı mesaj: Açlığa ne kadar dayanırız bilemiyorum...

Hedef Denizcilik'e ait Panama bandıralı Pınar E adlı yük gemisi önceki gün Malta açıklarında batmak üzere olan bir bottaki 145 kaçağı kurtardı. İtalya'nın Lampedusa adasının güneyine demirleyen gemi, kaçakları teslim için başvurduğu Malta ve İtalya'dan olumsuz yanıt aldı. Gemide yiyecek ve su azalınca hem kaçaklar, hem de gemi mürettebatı için yaşam savaşı başladı.

'BİRÇOĞU ÖLMEK ÜZERE'

Demir- çelik yüklü geminin ikinci kaptanı Nurettin Öztürk'ün Samsun'daki ailesine ulaştığı öğrenildi. Öztürk'ün kızı Filiz Temiz dün babasının mesajıyla olaydan haberdar olduklarını söyledi. Babasının gemide ölmek üzere olan birçok hastadan bahsettiğini anlatan Temiz 'Babam 'Açlığa ne kadar dayanırız bilemiyorum' diyordu. Nolur onları kurtarın' diye gözyaşı döktü.

Gemideki drama AB de sessiz kaldı. AB Komisyonu Adalet Komiseri Jacques Barrot, gemi için AB'ye çağrıda bulunan İtalya Dışişleri Bakanı Frattini'nin çağrısına yanıt vermemeyi tercih ederek gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildirdi. 

Yiyecek ve su bitti

Samsun Limanı'ndan 10 yıl önce emekli olduktan sonra Hedef Denizcilik'te işe başladığı öğrenilen Öztürk mesajda yaşadıklarını şöyle anlattı: Hiç kimse açıklama yapmıyor. Çevremizde bir savaş gemisi bulunduruluyor. Gemide ölmek üzere birçok hasta var. Bir kadın da öldü. Yiyeceğimiz bitti ama İtalya bizi kabul etmiyor.

Endişeli bekleyiş

9 Mart'ta evden ayrılan eşinden yolculuğu boyunca haber alamadıklarını ifade eden Cemile Öztürk 'Eşimin hayatından endişe ediyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz' dedi.

star



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,476 µs