ağır suçlama! | " /> ağır suçlama! | "/>

En Sıcak Konular

Azeri basınından Türkiye'ye ağır suçlama!

18 Nisan 2009 18:31 tsi
Azeri basınından Türkiye'ye ağır suçlama! Birileri suları bulandırıyor. Baskılar gittikçe artıyor!

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) toplantısı için Ermenistan'ın başkenti Erivan'a giden Türkiye Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Mahmud Memmedguliyev'e karşı Ermeni yetkililerin önünde kaba davrandığı iddia edildi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndaki kaynaklara dayanarak yayınladığı habere, Azeri "Yeni Müsavat" Gazetesi bugünkü sayısında bu iddiaya geniş yer verdi. İddia Ermeni, "Panarama" adlı internet sitesinde yer aldı.

Ermeni ve Azeri basınında yer alan skandal olay, iddialara göre şöyle gelişti:

Bakan Babacan ve Azeri bürokrat Mahmud Memmedguliyev gergin görünüyor.
 
“KEİ toplantısından sonra Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından kabul edilen konuk dışişleri bakanları görüşmeden sonra dışarı çıktılar. Bakanlar ayrılırken, Türkiye Dışişleri Bakanı Babacan, Ermeni Cumhurbaşkanı'nın makam odası önünde Sarkisyan ile ikili görüşme için beklemeye devam etti.

ERMENİ GÖREVLİLER DEVREYE GİRDİ

Bu sırada Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı  Mahmud Memmedguliyev, Babacan'a yaklaşarak kulağına bir şeyler fısıldamaya başladı. Bunun üzerine Ermeni protokol görevlileri iki bakandan ayrılmaları isteminde bulundular.

BABACAN KAPIYI GÖSTERDİ

Ancak Azeri bakan yardımcısı, ikazlara aldırmadan konuşmaya devam edince Ali Babacan, kendisine sert bir şekilde hitap ederek dışarı çıkması için kapıyı gösterdi.

AZERİ BÜROKRAT SİNİRDEN KAPILARI ŞAŞIRDI

Beklemediği karşılık üzerine şaşıran ve morali bozulan Azerbaycanlı Bakan Yardımcısı sinirli bir şekilde oradan ayrılarak çıkış kapısı yerine tuvalet kapısından içeri girdi.

İddiaya göre Azeri bakan yardımcısının komik duruma düşmesi karşısında, Ali Babacan olayı seyreden Ermeni yetkililerle birlikte gülüştü. Ermenistan Cumhurbaşkanı’nın koruma görevlileri daha sonra Memmedguliyev’e yakınlaşarak çıkış kapısını gösterdiler.”

AZERİ GAZETESİ OLAYI "REZALET" OLARAK VERDİ

Müsavat Gazetesi, "rezalet" diye nitelendirdiği olayda aslında Azeri bakan yardımcısına kabalık yaparak kapıyı göstermesiyle Babacan'ın zor duruma düştüğünü belirterek bunun Türkiye iktidarının hangi yaklaşım içinde olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu öne sürdü.

Gazete, diplomatik skandalı ziyareti izleyen Türk gazeteciye de doğrulattıklarını ve Türk Dışişleri'nin olayın yazılmaması için gazetecilerden ricada bulunduğunu ileri sürdü.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: “BAKAN BABACAN ‘BAKÜ BENİ İLGİLENDİRMEZ’ DEMEDİ”

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı, Bakan Ali Babacan’ın “Bakü’nün tepkisi beni ilgilendirmez” dediği yönünde Rus basınında yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü, “Bir gazetede, Rusya’da çıkan bir gazeteye atfen yayımlanan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın ‘Ankara ile Erivan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasına Bakü’nün tepkisinin kendisini fazla ilgilendirmediğini’ ifade ettiğini öne süren bir haber çıktı. Bu konuda bilgi verebilir misiniz” şeklindeki sorusunu yanıtladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü, Ali Babacan’ın bu yönde herhangi bir açıklaması bulunmadığını, haberdeki unsurların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Hürriyet



Bu haber 1,603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,623 µs