En Sıcak Konular

Bu toplantı foyalarını ortaya döktü

18 Nisan 2009 15:32 tsi
Bu toplantı foyalarını ortaya döktü Bölükbaşı, Özkan ve...Neden toplandılar?

Ecevit'in prensi Hüsamettin Özkan'la biraraya gelen Haberal'ın adamları dün de MHP'nin kilit ismi Deniz Bölükbaşı'yla aynı masada toplantı yaptı.

Ergenekon örgütünün kasası olduğu gerekçesiyle tutuklanan Başkent Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın adamları İstanbul Eresin Oteli'nin lobisini mesken tuttu. Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in sağkolu ve DSP-MHP-ANAP hükümetin karakutusu Hüsamettin Özkan'la otelin lobisindeki 'Haberal zirvesi'ni önceki gün yakalayan Yeni Şafak, dün de aynı ekibi MHP'li Deniz Bölükbaşı ile görüntüledi. Muhabirlerin lobide olduğunu öğrenen Özkan'ın ise toplantıya katılmaktan son anda vazgeçtiği ileri sürüldü.



5 YILDIZLI OTELDE 2. ZİRVE

Yeni Şafak, gelen bir ihbarla Özkan ve Haberal'ın adamlarının Beş Yıldızlı Eresin Otel'in lobisindeki toplantısını önceki gün ortaya çıkardı. Burada Ergenekon'u tartışan Özkan'a Yeni Şafak muhabiri, DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün'ün '2002'de Başbakan Ecevit asker ve sağlık darbesiyle tasfiye edeceklerdi' iddiasını sordu. Ancak, Özkan “Ben bu güne kadar hiç konuşmadım. Bundan sonrada konuşmayacağım. Ortalığı bulandırmaya gerek yok' dedi. 2002'de 'dört yıldızlı generaller'in Ecevit'i tasfiye edip yerine getirmeyi düşündüğü sağ kolu Hüsamettin Özkan'la biraraya gelen Haberal'ın adamları dün aynı masada MHP'nin kilit isimi Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı ile toplantı yaptı.

ÖZKAN SON ANDA VAZGEÇTİ

2002'de Başbakan Ecevit'in tedavi gördüğü Ergenekon zanlısı Mehmet Haberal'ın hastanesinden 'iş göremez raporu' verileceğine ilişkin iddiaların ortada dolaştığı bir dönemde, DSP'den ayrılarak İsmail Cem'le parti kuran Hüsamettin Özkan ise toplantıya katılmadı. Özkan'ın lobide gazeteci olduğunu öğrenince toplantıya katılmaktan son anda vazgeçtiği iddia edildi.

Hastamız için toplandık

Yeni Şafak muhabirinin 'Otel lobisinde Haberal zirvesi' haberini göstermesi üzerine MHP Milletvekili Deniz Bölükbaşı bir hastaları olduğunu ve bunun için otelde kaldıklarını söyledi. Bölükbaşı 'Özkan geçmiş olsun ziyaretine geldi. Otel lobisinde her görüşme zirve midir? Özel bir toplantı yapsak lobi kafetaryasında mı yapacağız?' diyerek güldü. Bölükbaşı 'hasta kim' sorusuna ise cevap vermedi.

GÖZLER 'KARAKUTU' ÖZKAN'DA

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Ergenekon'da gözaltına alınması ve Eresin Otel'deki toplantılar 2002'de Başbakan Ecevit'in tasfiye edilmesiyle ilgili planları yeniden gündeme getirirken gözleri o dönemin karakutusu Hüsamettin Özkan'a çevirdi. Ecevit'in 'manevi oğlum' dediği, Ecevit ile Cumhurbaşkanı Sezer arasındaki Anayasa kitapçığı fırtlatma olayının mimarı olarak tarihe geçen Özkan, bu dönemden sonra Ecevit'lerden koptu. Ecevit'in hasta olduğu dönemde eşiyle polemiğe giren Özkan, daha sonra Ecevitler tarafından 'kara kedi' ilan edildi. Başbakan Ecevit'e Haberal'ın hastanesinden 'iş göremez raporu' verileceği iddiaları tartışılırken Özkan, DSP'den 61 milletvekiliyle ayrılarak parti kurdu. Önceki günkü toplantının nedenleriyle ilgili açıklama yapmayan Özkan'ın Ecevit'in tasifiye planlarıyla ilgili konuşup konuşmayacağı merakla bekleniyor.

Odaları kim tuttu?

Eresin Oteli'nde kalan Haberal'ın adamlarının kendi isimleriyle otele rezarvasyon yaptırmadıkları öğrenildi. Bir kişi adına yapılan rezarvasyon ise gizli tutuldu. Rezervasyonları, Hüsamettin Özkan'ın yaptırdığı ileri sürüldü.



Bu haber 1,365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,921 µs