En Sıcak Konular

Ecevit'in doktoru ifade vermeyi reddetti

18 Nisan 2009 10:49 tsi
Ecevit'in doktoru ifade vermeyi reddetti
Eski Başbakan Bülent Ecevit'in Başkent Hastanesi'nden kaçırılmasının ardından GATA'da tedavisini üstlenen DSP Ankara Milletvekili Mücahit Pehlivan , Ergenekon soruşturması kapsamında ifade vermeyi reddetti.

Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde Koruma Müdürlüğü'nü yapan DSP Milletvekili Recai Birgün'ün Ergenekon savcısı tarafından İstanbul'a davet edilmesinin ardından Ecevit'in doktoru ve DSP Ankara Milletvekili Mücahit Pehlivan'ın da soruşturmayı yürüten bir emniyet amiri tarafından ifadesine başvurulmak üzere çağrıldığı bildirildi. Eski Başbakan Bülent Ecevit, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Mehmet Haberal'ın sabihi olduğu Başkent Hastanesi'nde tedavi görürken, şüpheler üzerinde başta Rahşan Ecevit ve koruması Recai Birgün olmak üzede diğer partililer tarafından kaçırıldı. Ecevit'in tedavisi GATA'da şu an DSP Ankara Milletvekili olan Mücahit Pehlivan tarafından sürdürüldü. Başkent Hastanesi'ndeyken sağlık durumu kötüleşen Bülent Ecevit, Pehlivan'ın gözetiminde gördüğü tadavide ise sağlığına kavuşmuştu.

HEKİMİM İFADE VERMEM

DSP İzmir milletvekili Recai Birgün, Bülent Ecevit'in Başkent Hastanesi'nde tetavi gördüğü dönemle ilgili bildiklerini Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara anlatacağını bildirmesinin ardından, soruşturmayı yürüten savcılar Ecevit'i iyileştiren doktor olarak Mücahit Pehlivan'ın da ifadesine başvurmak istemişler. Ancak Pehlivan'ın 'Ben hekimim' diyerek bu talebi geri çevirdiği bildirildi.

ECEVİT TEPKİ GÖSTERİRDİ

DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Ergenekon soruşturmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Rahmetli Ecevit sağ olsaydı bu yaşanan sürece çok büyük tepki gösterirdi" diyen İçli, Ergenekon savcısının DSP Milletvekili Recai Birgün'ü delil aramak için telefonla İstanbul'a davet etmesine tepki gösterdi. Bir savcının delil aramak için bir milletvekilini arayamayacağını belirten İçli, "Tanık öyle telefonla çağrılmaz. Herkes hukuk kurallarına uymak zorundadır" dedi.

BİRİLERİNİN GÖZÜNÜ KAN BÜRÜDÜ

İçli, soruşturmacı bir emniyet amirinin de Ecevit'in doktoru ve DSP Milletvekili Mücahit Pehlivan'ı telefonla arayarak, ifadesine başvurulmak üzere İstanbul'a çağırdığını kaydetti. İçli, Pehlivan'ın daveti reddettiğini belirterek, "Recai Birgün ne amaçla savcı tarafından arandıysa, Mücahit Pehlivan da soruşturmacı bir emniyet amiri tarafından aranmıştır. Ancak Sayın Pehlivan da 'Ben bir hekimim' diyerek daveti kabul etmemiştir. Soruşturmacıların görev dışına çıkarak Meclis çatısı altında bir milletvekilini araması kabul edilemezdir. Tanık öyle telefonla, milletvekili İstanbul'dan ayağa çağrılmaz. Bu durum hukuk dışıdır, kural dışıdır. Polis devleti miyiz, hukuk devleti miyiz? Birilerinin gözünü kan bürümüş" diye konuştu.

BİR NUMARA ANITKABİR'DE

Ergenekon soruşturması kapsamında Atatürk posterlerinin bile delil olarak alınarak İstanbul'a götürüldüğünü belirten İçli, "Soruşturmacılara tek bir adres gösteriyorum. O adres de Anıtkabir'dir. Anıtkabir'i de yeterli görmüyorlarsa soruşturmacılar Devlet Mezarlığı'na gidip orada araştırma yapmalı. Soruşturmayı yürütenlere ağabey nasihati veriyorum. Adres Anıtkabir'dir. Bir numarada oradadır, Anıtkabir'dedir. Başka yerde aramayın" dedi.

Sezer Ergenekon'a delil üretiyor

DSP'den ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, yaptığı yazılı açıklamada, Sezer'in basına yaptığı açıklamada "geri dönebilirim" sinyali verdiğini iddia etti. Sezer'in "Ergenekon'a destek" anlamına da gelen açıklamasının bu sinyali güçlendirdiğini ifade eden Tan, "Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın Ergenekon sanığı olarak sorgulandığı saatlerde, Zeki Sezer'in bir TV kanalında Haberal'ı hedef alarak, 'Hiçbir hekimi suçlayamam ama, o hastanede iş göremez raporu verilmesine ramak kalmışken, (Ecevit'in) başka bir hastaneye giderek iyileştiğini' söylemesi etik dışı bir tutumdur. Bu açıklamanın tutuklama kararında ne kadar etkili olduğunu bilme olanağıyok. Ama bir siyasetçinin gözaltındaki bir hekimle ilgili yaptığı bu açıklama, DSP adına da yüz kızartıcıdır. Kendisine sormak gerekir; 'O dönemde Ecevit'in bakanı idiniz. 5 yıldır da Ecevit'in koltuğunda oturuyordunuz. Bu iddiayı ortaya atmak için Haberal'ın gözaltı gününü mü beklediniz? Ergenekon savcısına kanıt üretmek yeni meşgaleniz midir?" dedi.



Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,427 µs