En Sıcak Konular

Bakan Çelik'ten '1 numara' tepkisi

17 Nisan 2009 22:40 tsi
Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Hüseyin Çelik'le ilgili 'Ergenokon'in bir numarasını bildiği' şeklinde medyada yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı:

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bir soruya verdiği cevaptan hareketle kendisinin ''Ergenekon'un 1 numarasını bildiği'' şeklinde bazı yorumlar yapıldığı ve ithamlar yöneltildiği belirtilerek, ''Sayın Bakan hiçbir konuşmasında '1 numara' ifadesini kullanmamıştır. 'İleri gelenler' anlamında kullanılan ifade, bazı siyasiler tarafından maksatlı olarak çarpıtılmıştır'' denildi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Milli Eğitim Bakanı Çelik'in söylemediği bir sözden yola çıkılarak bazı haber ve yorumlar yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Bakan Çelik'in bir dernek açılışında, ''son Ergenekon operasyonu'' ile ilgili bir soruya verdiği cevapta, ''Bu operasyona bazı eğitimcilerin adının karışmasından dolayı üzüntü duyduğunu, ancak kişilerle ilgili iddialar ispatlanıncaya kadar herkesin masum olduğunu, onların suçlu görülemeyeceğini'' ifade ettiği kaydedildi.

Çelik'in ''sadece profesör, eski veya yeni rektör, başarılı bir cerrah olduğu için kimseyle ilgili soruşturma, kovuşturma açılamayacağını, sadece öğrencilere burs verdiği için veya kızları okula gitmeye teşvik ettiği için de kimsenin yargı karşısına çıkarılamayacağını'' vurguladığına işaret edilen açıklamada, ''Sayın Bakan, farklı bir şey bildiği için değil, hukukun temel, genel mantığından söz etmiş, aklın gereği olanı dillendirmiştir'' denildi.

-''DEMİREL ELEŞTİRİSİ''-

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Söz konusu soruya verdiği cevapta bazı eğitimcilerin 'Ergenekon'un baş sorumlusu' olarak yargılanan insanlara bağlılıklarını bildirdiklerini, emre amade olduklarını ifade ettiklerini de ilave eden Sayın Bakan'ın bu sözlerinden hareketle kendisinin 'Ergenekon'un bir numarasını bildiği' şeklinde bazı yorumlar yapılmakta ve kendisine ithamlar yöneltilmektedir.        

Sayın Bakan hiçbir konuşmasında '1 numara' ifadesini kullanmamıştır. 'İleri gelenler' anlamında kullanılan ifade, bazı siyasiler tarafından maksatlı olarak çarpıtılmıştır. Esasen, söz konusu telefon konuşmaları ilgili mahkemece kabul edilen 2. iddianamede yer almanın yanında günlerdir gazetelerde yayımlanmakta ve tekzip edilmemektedir.

Ayrıca sayın Bakanımız, katıldığı bir televizyon programında Sayın Süleyman Demirel'in Sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı yolcu etmesini 'dostluklara önem verme olarak' yorumlamış, Sayın Demirel'in antidemokratik hal ve davranışlar karşısındaki tavrını eleştirmiştir.''

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''zorlama yorum ve çarpıtmaların önüne geçmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek'' için Bakan Çelik'in Türkiye Eğitim Yayıncıları Derneği'ndeki konuşmasının ilgili bölümünün kayıtlardan deşifre edildiği belirtilerek bu metin açıklamaya eklendi.

aa



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,836 µs