En Sıcak Konular

Baykal'a Kılıçdaroğlu sürprizi !

17 Nisan 2009 22:24 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Aydın'da Ergenekon operasyonlarını değerlendirdi. Baykal, Kılıçdaroğlu hakkında yine dikkat çeken açıklamalar yaptı....

Kılıçdaroğlu'na gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyleyen Baykal'a göre partide daha onun gibi çok isim var.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Aydın Belediyesi önünde yaptığı konuşmanın ardından binaya girerken, yanına gelen bir partili, sivil toplum kuruluşlarının Ergenekon olayına sessiz kalması yönündeki eleştirisi üzerine, "Tabii Türkiye yaşanan olaylar çok üzüntü verici. Bugünkü şekliyle bile kabul edilebilir değil. Daha ileri götürülmesi daima mümkün. Milletimiz bundan ciddi şekilde kaygılıdır. Yaşanmış olan olaylar Türkiye'de demokrasi konusunda yeter derecede tereddüt yaratmıştır. Hem Türkiye'de hem dünyada maalesef bu gidişatı gerçekleştirenler bunun bilincinde gözükmüyor. Ama altlarından zemin kayıyor. Millet ilk kez artık bu gidişi teşhis etmiştir ve onlarla ilgili gerekeni yapacaktır, yapmaktadır. Her geçen gün daha iyi ortaya çıkacak ve başaramayacaklar. Daha hızlı olmasını hepimiz isteriz. Ama şunu bilin bunların yanına kalmayacak bu iş. Yani millet fark etti teşhis etti. Hiç kuşku duymuyorum. Elbette gereken mücadeleyi daha etkili şekilde vermeliyiz, ama bu gidişin artık sonu gözükmüştür. Hiç kuşku duymuyorum" dedi.

AKP VALİLERİ

Baykal, bir gazetecinin merkeze alınan Aydın Valisi Mustafa Malay ile CHP arasında yaşanan tartışmaları hatırlatması üzerine, "Valilerle ilgili ortaya çıkan gelişmeler üzüntü ve kaygı verici. Bugün gazetelerde bir haber var. AKP Genel Merkezi'nde yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısının iki valiyle temas ettiğine dair bir haber yer alıyor. Çok üzüntü verici. Bir ilin yönetiminden sorumlu bir valinin bir iktidar partisinin genel başkan yardımcısıyla, seçimlerde kendi ilinde niye AKP seçimi kaybettiği konusunda bir ortak çalışmaya katılıyorsa bu artık o valilerin devletin valisi olmaktan çıktığını, AKP'nin valisi haline döndüğünü ortaya koyar. Çok üzüntü verici. AKP maalesef anayasamızın temellerini, devlet düzenimizin ana ilkelerini, hukuk devletinin dayanaklarını ciddi bir şekilde tahrip etti. Bu da o tahribatın son örneklerinden birisidir. Valilerin bir AKP militanı haline döndürülmekte olduğunu yer yer üzüntüyle görüyoruz. Bu AKP zihniyetini, anlayışını ortaya koyması bakımından çok önemlidir" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA OLAN İLGİDEN MUTLULUK DUYUYORUZ

Baykal, bir gazetecinin "CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı anons edildiğinde büyük alkış almasını genel başkanlık için bir gösterge midir?" yönündeki soruya "Elbette hiç şüphe yok. Bir mahsur mu sakınca mı var? Halkın gönlünde yer tuttuğu çok açık, halkımız onu seviyor sayıyor iltifat ediyor, mutluluk duyuyoruz. CHP kadro zengini bir parti. Bunları zaman zaman kamuoyumuz fark ediyor. Fark etmedikleri de var. İleride fark edecekler" dedi.

ONU BUNU KONUŞTURUYOR

Bir gazetecinin, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Mehmet Haberal'ı havalimanından uğurlaması üzerine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bunu Demirel'in siyasi hayatında kara bir leke olarak değerlendirmesini nasıl yorumladığı yönündeki sorusunu yanıtladı. Baykal, şunları söyledi:

"Sayın Demirel eğer bu değerlendirmeyi cevaplamak isterse elbette en güzel şekiyde söyleyecektir. Bundan hiç kuşktu yok. Ama bu gidişi değerlendirmesi gereken kişi susuyor. Başbakan bu tavrıyla ilgili değerlendirmesini ortaya koymalıdır. Herkes kendi muhatabını doğru seçmelidir. Bu konularda konuşması gereken kişi Başbakan'ın kendisidir. Onu bunu çıkarıp konuşturarak geçiştirmesi mümkün değildir. Bu işin muhatabı sorumlusu Başbakan'dır. Ortaya çıkan bu tablonun hesabını vermesi gereken kişi Başbakan'dır. Bu konunun tartışılması gereken kişi de Başbakandır. Neyse tatilini bitirsin. Almanya'daki doğum günü partisini de tamamlasın. Dönsün gelsin bunları konuşuruz."

Baykal, Aydın Belediyesi'nde CHP'li meclis üyeleriyle basına kapalı toplantı yaptı. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Baykal'a kentin anahtarını teslim etti.

samanyoluhaber



Bu haber 1,039 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,710 µs