En Sıcak Konular

Prof. Dr. Haberal yoğun bakımda

17 Nisan 2009 22:05 tsi
Prof. Dr. Haberal yoğun bakımda

Ergenekon operasyonları kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Mehmet Haberal Kalp spazmı geçirmesi üzerine yoğun bakımda tedavi altına alındı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mehmet Haberal, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Haberal, gönderildiği Metris Cezaevinde rahatsızlandı.

İÜ Kardiyololoji Enstitüsü'ne sevk edilen Haberal, burada tedavi altına alındı. Haberal'ın yakınları da durumu öğrenince hastaneye geldiler.

Öte yandan, Başkent Üniversitesi Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, soruşturma kapsamında Haberal ve üniversitenin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tutuklandığı anımsatılarak, ''Bu karar hepimizi derinden etkilemiştir. 'Benim manevi mirasım bilim ve akıldır' diyen Büyük Önder Atatürk'ün açtığı yolda, biz Başkent Üniversiteliler olarak görevimizin başında emin adımlarla çalışmalarımızı daha büyük bir azimle sürdüreceğiz'' denildi.

KORAY AYDIN ZİYARETİNE GİTTİ

Yoğun bakımda olduğu öğrenilen Haberal'ın yakınları hastane önünde bekliyor. Olayı haber alır almaz bazı isimler Haberal'ı ziyaret etti. Bunlardan biri de eski Bakan Koray Aydın'dı. Koray Aydın, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aydın, "Kendisini yakından gördüm, başında doktorlar vardı. Yoğun bakım ünitesinde bulunuyor. Elimi sıkarak iyi olduğunu hissettirdi. Haberal'ın bu tür olaylardan etkilenmeyeceğini düşünüyorum. O milletin duasını almıştır." diye konuştu.

aa - cihan



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,135 µs