destek talimatı | " /> destek talimatı | "/>

En Sıcak Konular

Eruygur'dan destek talimatı

17 Nisan 2009 21:31 tsi
Eruygur'dan destek talimatı 
ABD'ye kaçtığı ortaya çıkan Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Gülseven Yaşer'in, iddia edilen ETÖ sanığı Şener Eruygur ile birlikte çalıştığı ortaya çıktı.

Gülseven Yaşer'le darbe planlayıcısı olarak tanınan Eruygur'un, Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde Çağdaş Eğitim Vakfı yararına Jandarma destekli burs kampanyası yaptıkları anlaşıldı.

Son operasyonda baskın yapılan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çağdaş Eğitim Vakfı'nın Ergenekon sanığı Emekli Orgeneral Şener Eruygur'la yakın temas halinde oldukları ortaya çıktı. Öyle ki Eruygur Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde Çağdaş Eğitim Vakfı yararına jandarma destekli burs kampanyası bile düzenlemişti.

İkinci iddianameye alınan belgelere göre Eruygur birlikte hareket ettikleri belirlenen bu derneklere öğrenci ve burslara kaynak bulma konusunda yardımcı oluyordu. Protestan misyonerliği yaptığı 20 Nisan 2001 MİT raporuyla belirlenen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çağdaş Eğitim Vakfı'na öğrenci bulunması için personeline talimat bile vermişti.

İddialara göre Eruygur Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde kurulan Cumhuriyet Çalışma Grubu'nu Ergenekonun Ulusal Birlik Hareketi'ni oluşturan bu dernekler yararına kullanmıştı. Ancak bir süre sonra ÇEV ve ÇYDD'nin misyonerlik faaliyeti yürüttüklerinin MİT raporuyla belgelendiği ortaya çıkınca Jandarma bu derneklere destek olunmasının uygun olmadığı yönünde Eruygur'a cevap verildi. Eruygur da iki derneğe sağladığı desteği personelden gelen tepki üzerine iptal etmek zorunda kaldı.

Ancak Şener Eruygur ve Gülseven Yaşer'in ÇEV'i arasındaki bağlantı devam etti. Eruygur'un emekli olduktan sonra da ÇEV'in 2. başkanı olduğu kendisine ait digital dökümanlar arasından çıktı. O belgeler arasında bulunan ÇEV'e bildirilmek üzere hazırlanmış bazı lise ve üniversite öğrencilerinin kimlik bilgilerinin bulunduğu liste, Eruygur-ÇEV bağlantısının delili olarak 2. iddianame klasöründe yerini aldı.

İddia edilen Ergenekon Terör örgütü tarafından darbeye zemin hazırlamak için organize edildiği söylenen Cumhuriyet mitinglerinde, Türkan Saylan'ın Genel Başkanlığını yaptığı ÇYDD ve Gülseven Yaşer'in başkanlığını, Şener Eruygur'un ise; ikinci başkanlığını yaptığı ÇEV aktif olarak görev almıştı.

İddianameye göre, Gülseven Yaşer ayrıca Ergenekon illegal yapılanmasının sivil toplum kanadı olan Ulusal Birlik Hareketi'nin organizatörlerinden biriydi.

samanyoluhaber



Bu haber 983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,835 µs