En Sıcak Konular

Baykal: Adalet sadece isminde var

17 Nisan 2009 21:15 tsi
Ergenekekon kapsamında gözaltına alınanlar için sert tepki gösteren CHP lideri Deniz Baykal, ''Adalet, Türkiye'de iktidar partisinin adında var'' dedi.

Baykal, Aydın programı kapsamında İncirliova, Koçarlı ve Kuşadası ilçelerini ziyaret etti.

İncirliova Belediyesi önünde halka seslenen Baykal, Aydın'ın ilçeleriyle birlikte yerel seçimde yaptığı tercihle Türkiye'nin de önünü açtığını, ülke siyasetinin gidişatına yön verdiğini ifade etti. Alınan sonuçların ülke çapında ''memleket nereye gidiyor?'' kaygısı taşıyan birçok insana da mesaj gönderdiğini savunan Baykal, şöyle konuştu:

''Kararınız, tüm Türkiye'yi etkiledi. Herkes şimdi 'Aydın'ın, İzmir'in, Antalya'nın, Trakya'nın, Ege'nin, Akdeniz'in bir bildiği var, bunlar buraya yöneliyorsa bunun bir anlamı vardır' diyor. Siz, Türkiye'nin geleceğisiniz Türkiye için bir umut ışığı yaktınız.''

-KRİZİN ZARARI-

Baykal, ekonomide gelinen noktayı uzun süredir açıklamaya ve hükümeti uyarmaya çabaladıklarını da ifade ederek, şunları söyledi:

''AK Parti iktidarı, 7 yıl önce büyümekte olan ve büyümeye ihtiyacı olan bir ülkeyi emanet alarak, Türkiye'yi bu süre sonunda küçülen bir ülke haline getirdi, 'Kriz bizim krizimiz değil başkalarının, Amerika'nın... Bizi teğet geçecek' dediler. Görüldü ki Amerika'dan çok Türkiye'ye zararı oldu. Amerika küçülmedi, Türkiye küçüldü. İktidar partisinin adında yer alan kalkınma kelimesinin ekonomide gelinen noktayla ne anlama geldiği ortaya çıktı. Yaşanan son hukuksuzlarla adaletin de olmadığı görüldü.''

Deniz Feneri davasının halen başlayamadığını, tercüme yapıldığı gerekçesiyle beklendiğini öne süren CHP lideri, şöyle devam etti:

''Bunca zaman geçti, dava hala başlamadı. Bu kadar zamanda Almanya'daki mahkeme davayı sonuçlandırıp suçluları cezaevine koydu ve 'Asıl suçlular Türkiye'de' dedi. Bizimki dosyayı tercüme edip davayı açamadı. Böyle adalet olur mu? Bak şimdi bir dava nedeniyle bu memleketin en namuslu, en dürüst aydınlarını gözaltına aldılar. Vatan millet için gözünü budaktan sakınmayacak insanları o bahane bu bahane gözaltına aldılar. Ergenekon Davası her gün televizyonlarda her gün gazetelerde. Deniz Feneri'ni görüyor musunuz? Niye, yayın yasağı var. Yayın yasağı oluyorsa adaletin gereği yerine getiriliyormuş. Deniz Feneri'ne yayın yasağı koyuyorsunuz da suçlu olup olmadığı bilinmeyen bu memleketin namuslu insanlarına niye yayın yasağı koymuyorsunuz?

Adalet, Türkiye'de iktidar partisinin adında var. Bir aldatmaca olduğu bundan daha iyi anlatılamaz. Bir aldatmaca ile karşı karşıyayız. Ama merak etmeyin bu ülkede adalet de kalkınma da olacak.''

Baykal, konuşmasının ardından seçimin iptal edildiği Koçarlı ilçesini ziyaret etti. Bir kahvehanede halka seslenen Baykal, CHP'nin Aydın'da 22 belediye başkanı bulunduğunu, yakın bir dönemde yapılacak seçimle buna Koçarlı'nın da ekleneceğine ve sayının 23'e çıkacağına inandığını belirtti.

Daha sonra Kuşadası'na geçerek belediye binası önünde halka seslenen Baykal, Kuşadalıları tercihlerinden dolayı kutladığını, buradan verilen mesajın tüm Türkiye'ye ulaştığını söyledi.

Baykal'a, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu eşlik etti.

aa




Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,611 µs