En Sıcak Konular

Bakan Günay'dan 'kabine' esprisi

17 Nisan 2009 20:11 tsi
''Bu ara bakanlık dağıtıyoruz, size de verelim''

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Büyükşehir Belediyesi 14. Dönem Çocuk Meclisi üyesi öğrencileri makamında kabul etti. Bakan Günay ve Çocuk Meclisi üyesi öğrencilerin arasındaki tanışma sohbeti, Bakan Günay’ın “kabine” esprilerine sahne oldu.

Çocuk Meclisi Üyelerini tanımak isteyen Bakan Günay, “Bakanlar Kurulu Başkanı kim?” diye sordu. Bakanlar Kurulu’nun olmadığını anladığında ise, yine çocuklara yönelerek, “Meclisten bir Bakanlar Kurulu çıkarmadınız mı? Hemen çıkarın da biriniz de Kültür Bakanı olun” dedi. Bakan Günay ardından yine esprili bir şekilde, “Bu ara dağıtıyoruz biz bakanlıkları çünkü, size de verelim bir tane” diye konuştu.

Bakan Günay, yakından tanımak istediği Çocuk Meclisi hakkında, üye öğrencilerden “seçimlerin nasıl yapıldığı” konusunda da bilgi aldı. Günay’ın sorusunu yanıtlatan, Meclis Başkan Yardımcısı, herkesin özgürce oyunu kullandıktan sonra 150 as, 150 yedek üye seçtiklerini anlattı. Bakan Günay da “Her türlü kullanıyor, herhangi bir baskı altında kalmaksızın, etki altında kalmaksızın? Peki seçilmek isteyenler, nasıl propaganda yapıyorlar? Kendilerini nasıl duyuruyorlar? Billboardlarda görmedim resimlerinizi, hediye dağıtıyor musunuz, ‘beni seçin’ diye?” sorusunu yöneltti. Meclis üyesi çocuklardan birinin ise “El afişlerinin yanında, ben şeker dağıttım” demesi, Bakan Günay ve odadaki diğer konukların gülmelerine neden oldu.

Ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi 14. Dönem Çocuk Meclisi Üyesi öğrenciler, Bakan Günay’a genellikle “turizm” içerikli sorular sordu. Bakan Günay, Meclis Başkanının “Başarınızı neye borçlusunuz?” sorusuna ise, “Başarılı mı görünüyorum? Çok teşekkür ederim. Çok çalışmaya yani işiniz severseniz, işinize gereken dikkati gösterir ve zaman ayırırsanız yaptığınız işte başarılı olursunuz, öğrencilik gibi” şeklinde cevap verdi.

-BAKAN GÜNAY ÇOCUK MECLİSİNDE FAHRİ ÜYE OLDU

Soruların ardından öğrenciler, Bakan Günay’a aralarında “Bir zamanlar Ankara” olmak üzere birkaç kitap ve kalem hediye ettiler. Meclis Başkanının Bakan Günay’a “Fahri Üye” rozeti takması ise Bakan Günay’ı şaşırttı. Bakan Günay, “Bugün Fahri Çocuk Meclisi Üyesi oluyorum. İnsanı çok gençleştiren bir şey bu. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından Bakan Günay da öğrencilere, farklı ören yerlerinin yer aldığı yap-boz, kırtasiye malzemesi ve bir de top” hediye etti.

haberturk


 



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,342 µs