şoke eden itiraf ! | " /> şoke eden itiraf ! | "/>

En Sıcak Konular

DTP'li Ayna'dan şoke eden itiraf !

17 Nisan 2009 17:02 tsi
DTP'li Ayna'dan şoke eden itiraf ! Her zaman gergin sözlerle sarfeden Emine Ayna son operasyonlara ilişkin yine aynı tutumunu sürdürdü....

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, partilerinin yönetici kadrolarına yönelik yapılan suçlamaların, partilerinin varlık nedeni olduğunu savunarak, "Bu suçu severek ve isteyerek işliyoruz." dedi.

PKK'nın "Türkiye Meclisi" adı altındaki oluşumuyla örgütün yasadışı faaliyetlerini yürütenlere yönelik operasyonu protesto etmek için aralarında DTP'li milletvekili, belediye başkanı ve partililerin bulunduğu bir grup, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polis de belediye ile adliye arasında zırhlı araçlarla barikat kurdu.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna ve beraberindeki milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk, Gülten Kışanak, Ayla Akad Ata, Sabahat Tuncel, Hasip Kaplan ve Hamit Geylani ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu belediye başkanları gruba katıldı.

DTP'li milletvekili adliyede savcılarla görüştükten sonra DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna, Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan gruba bir açıklama yaptı. Ayna, operasyonun DTP yönetici, üye ve çalışanlarına yönelik olduğunu ileri sürdü.

Operasyonun Kürt sorununa yönelik yapıldığını öne süren Ayna, şöyle konuştu: "Bu operasyonun DTP'ye yapılmadığı söyleniyor. Gerekçelere, suçlamalara bakıyoruz. Suçlamalardan biri bizim yerel yönetimlerden sorumlu olan Eş Başkan Yardımcımız Bayram Altun üzerinden Ilısu Barajı'nın engellenmesi. Bu DTP'nin yaptığı bir eylemdir. Bu DTP merkez yönetiminin karara bağladığı bir eylemdir ve bununla da gurur duyuyoruz. Bu suç değildir, eğer böyle bir suç varsa da bu suç Bayram Altun'un suçu değildir. Biz hepimiz bu suçu severek ve isteyerek işliyoruz."

Dosya üzerinde 'gizlilik' kararı olmasına rağmen suçları her gün basından öğrendiklerini söyleyen Ayna, "Suçlamalardan biri Türkiye Meclisi ve Türkiye Koordinasyonu varmış. Bu bizim tüzüğümüzde var. Biz Meclis tarzı örgütlenen bir siyasi partiyiz. Diğer siyasi partiler gibi aldığımız kararlar genel başkanın ya da eş başkanın iki dudağı arasında değildir. Biz halka dayanan, sivil toplum örgütleriyle birlikte mahallelerde halkımızla oluşturduğumuz mahalle meclisleri ile birlikte karar alan bir siyasi partiyiz." diye konuştu.

Basında yer alan suçlamaların DTP'nin varlık nedeni olduğunu savunan Ayna, şunları kaydetti: "Suçlamalardan biri anadilde eğitim kampanyalarını kurgulamak ve örgütlemektir. Evet, DTP olarak anadilde eğitim olması gerektiğini söylüyor ve destekliyoruz. Bu konuda toplumsal muhalefeti oluşturacak her türlü örgütlemeyi de hayata geçiriyoruz. Eğer bu suçsa biz DTP olarak halkımızla birlikte bu suçu işliyoruz ve bu suçu işlemekten büyük bir gurur duyuyoruz."

Ayna, arkadaşlarının mahkemeye çıkarılıncaya kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini belirterek, sözlerine "Sahip çıktığımız tek tek o arkadaşlarımız değildir. O arkadaşlarımızın suçlandığı fiillerdir, hayata geçirdiği politikalardır." ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından DTP'li milletvekilleri gruba karanfil atarken, grup oturma eylemi başlattı.



Bu haber 1,993 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,810 µs