En Sıcak Konular

Derin PKK'da son durum

17 Nisan 2009 16:08 tsi
DTP içerisinde yuvalanan derin PKK operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Birçok ilde baskın ve gözaltı var. İşte il il operasyonlardan son durum...

Terör örgütü PKK'ya karşı şehirlerde yapılan operasyonlar sürüyor. DTP'nin İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan aramanın ardından İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy gözaltına alındı. Bugün ayrıca İzmir'de 27, Ankara'da 8, Batman'da 14, Antalya'da 14 kişi gözaltına alındı.

PKK'nın Türkiye'deki eylemlerini planlamak amacıyla kurulan "Türkiye Meclisi" adlı gruba karşı salı günü Diyarbakır merkezli olarak başlatılan operasyonlar devam ediyor.

İstanbul:
DTP İstanbul İl Başkanlığı binasında polis tarafından yapılan arama sona erdi. İl Başkanı Halil Aksoy gözaltına alındı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı çerçevesinde harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu'ndaki DTP İl Başkanlığı binasına operasyon düzenledi.

Sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda, parti merkezinin kapıları çilingir yardımıyla açılarak içeride 7 saat süreyle geniş çaplı arama yapıldı. Aramalar sırasında, parti binasının çevresinde emniyet güçleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.

Aramalarda, 5 bilgisayar ile çok sayıda evrak ve dokümana el konuldu. DTP İl Başkanı Halil Aksoy da gözaltına alındı. Parti binasında tamamlanan aramaların ardından basın mensuplarına açıklama yapan Avukat Hüseyin Çalışır, yapılan uygulamaların yasal olmadığını, demokrasiye aykırı olduğunu savundu.

Arama sonrası açıklama yapan DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy, "Demokratik siyaseti tıkarsanız dağa çıkmayı nasıl engelleyeceksiniz? Bedel ödemek gerekiyorsa da bedelini ödemeye hazırız. Operasyonu kınıyoruz" dedi.

İzmir:

İzmir'de terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasını sağlamaya çalıştığı, araç yakma ve molotofkokteyli atma eylemleri yaptığı iddiasıyla 21 kişinin yakalandığı operasyonda, 6 zanlının daha gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK'nın İzmir'de şehir yapılanmasını sağlamaya çalıştıkları, çeşitli tarihlerde araç yakma ve molotofkokteyli atma eylemlerini gerçekleştirdikleri ileri sürülen gruba yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Çok sayıda adrese düzenlenen operasyonlarda 6 kişi daha yakalandı. Gözaltına alınan 27 kişinin sorgulamasının sürdüğü bildirildi.

İzmir'de terör ekiplerinin operasyonlarında terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasını sağlamaya çalıştıkları, araç yakma ve molotofkokteyli atma eylemlerini gerçekleştirdikleri iddia edilen 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Ankara:
PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Altındağ, Yenimahalle ve Etimesgut başta olmak üzere Ankara genelinde 5-6 noktaya operasyon yaptı. Operasyonda 8 kişi gözaltına aldı.

Batman:
Batman'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik olarak kent merkezinde düzenlenen operasyonda, esnafa kepenk kapattırma, halkı eylemlere yönlendirme, kamu malına zarar verme, çocukları örgütleyip eylem yaptırma faaliyetlerini yürüttüğü bildirilen 14 kişi yakalandı.

Zanlıların emniyet müdürlüğünde sorgulandığı bildirildi.

Antalya:

Antalya da DTP lilere yönelik yapılan operasyonda polis 14 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların 22 Mart tarihinde yapılan Nevruz kutlama programının ardından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterinin açılması ve terör örgütü lehinde slogan atılması olaylarına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alındıkları belirtildi.


NEVRUZ TUTUKLAMALARI

Bu arada, Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin Aydın ve İzmir'de gerçekleştirdiği operasyonlarda "Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet ettikleri" iddiasıyla 7 zanlı yakalandı.

Aydın'ın İncirliova ilçesinde Nevruz kutlamaları sırasında, terör örgütüne yönelik övücü mahiyette slogan atanlar tespit edildi. Zanlıların yakalanması için İncirliova, Kuşadası ve İzmir'in Tire ilçesinde 9 adrese eşzamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda B.K, Ö.K, Ç.Y, S.K, O.E, V.A ve S.C. gözaltına alındı.
Ayrıca yasaklanmış çok sayıda yayın, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 21 adet fişek ele geçirildi.

"Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet" suçundan İncirliova Adliyesine sevk edilen zanlılardan 5'i tutuklandı, V.A ve S.C. ise serbest bırakıldı.

12 ildeki operasyonda durum

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Terör örgütüne yönelik soruşturması" kapsamında gözaltına alınan 53 kişinin Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarılması bekleniyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen aralarında DemokratikT oplum Partisi (DTP) genel başkan yardımcıları Kamuran Yüksek, Bayram Altun veSelma Irmak'ın bulunduğu 53 kişinin Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarılma ihtimali nedeniyle polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Bu arada, DTP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili SelahattinDemirtaş ile milletvekilleri Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak, Hasip Kaplan ve bazı partililer de adliye binasına gelerek, yetkililerle görüştü.

Daha sonra milletvekili Demirtaş, polis ile görüşerek, DiyarbakırBüyükşehir Belediyesi önünde bekleyen DTP'li grubun da adliye önüne gelmesineizin verilmesini istedi. Emniyet yetkilileri, güvenlik açısından buna izin veremeyeceklerini belirtti. DTP'li grubun belediye önündeki bekleyişi sürüyor
İzmir'de gözaltına alınan zanlının terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki eylemlerini planlayıp yönlendirmek amacıyla kurulan Türkiye Meclisi'yle bağlantısı olduğu öne sürülüyor. Zanlı soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır'a götürüldü.

Salı günü gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda el konulan belge ve bilgisayar kayıtları da inceleniyor.



Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,446 µs