yine çok sert! | " /> yine çok sert! | "/>

En Sıcak Konular

Eminağoğlu yine çok sert!

17 Nisan 2009 15:39 tsi
Eminağoğlu yine çok sert! Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında ihraç istemiyle soruşturma yürütüldüğü ortaya çıkınca, medya karşısına geçti ve yine çok sert açıklamalar yaptı.

Adalet Bakanlığı, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun, hakkındaki iki ayrı adli soruşturma ve ihraç istemiyle yürütülen idari soruşturma kapsamında savunmasını istedi. YARSAV Başkanı da, hakkında soruşturma açılmasını sert bir dille eleştirdi. İşte Ağaoğlu'nun açıklamasından satırbaşları:

Dün benim de haberdar olduğum soruşturma nedeniyle YARSAV olarak bir açıklama yapmak gereğini duyduk. Dün bu soruşturmanın benimle sınırlı kalmadığı, YARSAV’daki diğer arkadaşlarımızı da kapsadığı söyleniyor. Dün bana tebliğ edilen yazıya göre ise bu bilgi doğru değil.

Bu süreçte hukuk normal seyrinde yürüyecek ve gerçeğe ulaşılacaktır.

YARSAV Türkiye’de “Hukukun üstünlüğü, etkinliği ve egemenliğini; evrensel olarak nasıl yaşanıyorsa Türkiye’de de yargı bağımsızlığının yaşanmasını sağlamak için” kuruldu.

12 EYLÜL DÖNEMİNİN ALIŞKANLIKLARI

12 Eylül döneminin alışkanlıkları hala atılamadı ve en son ben hedef alındım. Bizim elimizde sadece hukuk var. Hukuku kimse kullanamayacak, bu süreç hukuk devletini perçinleştirecek, hukuka aykırılıkları yine hukuk ortadan kaldırılacak.

Adalet Bakanlığı’nın gönderdiği yazıda “Sakın sakın bu savunma konusunda gizliliği ihlal etmemem gerektiği” söyleniyor. Hangi çağda yaşıyoruz? Burada 1985 yılında Birleşmiş Milletler Yargı Bağımsızlığı Temel İlkeleri var. Bu temel ilkeler ne diyor? Ben istersem bu gizlilik ortadan kalkar, bu bana bağlıdır. Adalet Bakanlığı kendi yaptığı hukuksuzlukları gizlemek için, evrensel kuralları görmezden geliyor.

Ben istersem, bu gizlilik ortadan kalkar. Adalet Bakanlığı kendi yaptığı yanlışlıkları, hukuksuzlukları gizlemek için evrensel kuralları görmezden geliyor. Bu hukuki değildir. Bu yaptıkları yanlışların gizlenmesi, örtülmesi için bir adımdır.

Neden bu kadar net konuşuyorum. Şu tarih ve şu saatte yaptığınız telefon konuşmasında, şu kişiye şu saatte gönderdiğiniz mesajda… diye ifadeler var. Ara rejimlerde bile bunlar olmadı.

Bugün geldiğimiz noktada Adalet Bakanlığı yargıya ve yüksek yargıya el uzatmıştır. Ben ayrıcalıklı bir insan değilim. Her türlü işleme açık bir insanım. Hakkımda yasal çerçeve ne gerektiriyorsa, hukuka uygun bir şekilde yapılacak her işlemde oradayım. Ancak hukuk devletinin kuralları gözetilmek zorundadır.

Bugün Türkiye’de hukuk devleti kuralları ayaklar altına alınmaktadır. Hukuk bu değildir. Hukuk evrenseldir, doğrudur, mantıklıdır. Eğer herkes kendine göre hukuk yaratırsa, bu üstünlerin hukukudur. YARSAV içinse ilke hukukun üstünlüğüdür. Her sorunun hukukla çözüleceğine inanmaktadır.

Geldiğimiz noktada çok farklı adımlar atılması, ülke için kaygı verici bir boyut yaratmıştır.

ÖNCE ASKERLİK HABERLERİ BAŞLADI

Hepinizin bildiği gibi süreç önce benimle ilgili askerlik haberleriyle başladı. Ancak her nedense hiç kimse gelip askerlikle ilgili sağlık raporlarını görmek gereği duymadı. Bu sürede Adalet Bakanı konuyu incelettirdiğini önce açıkladı, sonra bu konunun Milli Savunma Bakanlığı’nda olduğunu söyledi. Milli Savunma Bakanlığı daha sonra açıklama yaptı. Ben Bilgi Edinme Yasası kapsamında Adalet Bakanlığı’na 6 soru yönelttim. Bana 5 sorunun yanıtını verdiler. Hakkımda bir soruşturma ve inceleme olup olmadığı sorusuna cevap verilmedi.

70 MİLYON İZLENİYOR

25 yargıç ve savcının dinlenmesine dair yargı kararı var. Yargı bu kadar baskı altındadır. Bundan daha iyi yargının baskı altına alındığını gösteren başka bir şey olamaz.

70 milyonu eğer izleme konusunda bir yargı kararı ortaya çıkıyorsa, bunun hukukta siyaset biliminde farklı anlamları var. Özellikle hukukta bu 70 milyonu terör şüphesi içerisinde görmek demektir. Bu hukuk devleti yönetimi olmamak demektir. Çünkü tüm vatandaşlarımızı, tüm bireylerinizi terör şüphesi altında görüyorsanız Türkiye’de bir başka tablo söz konusu.

MİT ve Emniyet hakkındaki yargı denetimleri yargıdan kaçırıyor. YARSAV hedef haline gelse de gelmese de faaliyetlerine devam edecektir. Türkiye’de yargıç güvencesi ortadan kalkmıştır.



Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,151 µs