çıldırtan olay! | " /> çıldırtan olay! | "/>

En Sıcak Konular

Teröristbaşı Öcalan'ı çıldırtan olay!

17 Nisan 2009 14:43 tsi
Teröristbaşı Öcalan'ı çıldırtan olay! Polisin operasyonu Öcalan'ı çıldırttı ve KCK'ya sert bir mektup gönderdi.

Polis tarafından PKK’nın KCK adını verdiği şehir kadrolarına ve Yurtsever Demokratik Gençlik adlı gençlik örgütüne yapılan kapsamlı operasyonların etkileri örgüt kanadında da hissedilmeye başladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonda “Terör örgütü kadrolarının demokratik kurumlara sızmasını sağlayarak sivil toplum kuruluşlarını kontrol etmeyi hedeflemek”le suçlanan KCK adlı yapının ağır bir darbe alması, PKK tarafından tepkiyle karşılandı. Örgütün basın organlarında açıklama yapan terörist Murat Karayılan “Gözaltına alınanların hiçbirisi PKK üyesi değil” açıklaması yaptı. Operasyonun DTP’ye yapıldığını ileri sürerek kendi kadrolarını gizlemeye çalışan terör örgütünün bu tavrına, bazı gazeteler “DTP’ye operasyon” manşetleriyle destek vermişti.

Apo: “İşinizi düzgün yapın”

Örgütü İmralı’dan yöneten Abdullah Öcalan’ın da KCK operasyonuyla ilgili tepkisini avukatları aracılığıyla dile getirdiği öğrenildi. Apo’nun tepkisinin, operasyona değil KCK kadrolarına yönelik olduğu belirtiliyor. Avukatlarıyla yaptığı görüşmede çok sinirli olduğu söylenen Öcalan’ın “KCK ve gençlik örgütüne yapılan operasyonların haberini aldım. KCK niye DTP içinde açığa çıkacak şekilde örgütleniyor? Bu, KCK’nın açmaya çalıştığı demokratik siyaset kanallarını kapatır. Bu şekilde açığa çıkıp ayıklanırsanız, DTP kendi başına buyruk hale gelir. Önceden de söylemiştim. Ben burada, ‘Siz marka giyinesiniz’ diye çürümüyorum” diyerek sert tepki gösterdi. DTP’deki örgüt sızmalarını kabul etmiş olan Öcalan, avukatları aracılığıyla KCK’ya da mesaj gönderdiği, “Siyasi bir partiye sızılacaksa da böyle olmamalı. İşinizi düzgün yapın” dediği vurgulandı.

Ilımlı kanat da rahatsızdı

Demokratik Toplum Partisi’nde zaman zaman gündeme gelen “ılımlı kanat-şahin kanat” çekişmelerinden de hatırlanacağı üzere, “güvercinler” olarak adlandırılan ılımlı kanadın terör örgütü baskısı altında hareket ettiği söylenmekteydi. KCK operasyonlarının DTP’deki ılımlı kanat tarafından “Ilımlı kanadı baskı altına alan parti içi yapıları deşifre etti. DTP’ye bağımsız ve demokratik siyaset yapabilme adına önemli bir kapı araladı” yorumlarında bulunulduğu söyleniyor.

Kaynak: Turktime




Bu haber 2,465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,406 µs