En Sıcak Konular

Başbakan bu yüzden sitem etti!

0 0 0000 00:00 tsi
Başbakan bu yüzden sitem etti! Başbakan Erdoğan'ın Lübnan'da gazetecilere söylediği "koordinatörlük yürümüyor" sözlerinin ardındaki gerçek ortaya çıktı. Türk istihbaratı PKK’nın yönetim kadrosundaki Murat Karayılan ve Cemil Bayık’ın Erbil’de bir hastaneye gittikleri b

PKK’nın yönetim kadrosundaki Murat Karayılan ve Cemil Bayık’ın Erbil’de bir hastaneye gittikleri bilgisi ABD ile paylaşıldı. Ankara, "Ya siz alıp bize teslim edin, ya da biz gidip alalım" mesajını iletti. Ancak ABD’liler hiç oralı olmadı. Başbakan Erdoğan da önceki gün Lübnan yolunda ABD’nin PKK konusunda hiçbir somut adım atmadığını söyledi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Lübnan yolunda, PKK terörü ile mücadelede ABD’ye ilk kez açık şekilde yüklenmesinin perde arkasında, PKK’nın iki önemli ismi Murat Karayılan ve Cemil Bayık’ın, bütün koordinatları bildirildiği halde ABD tarafından Türkiye’ye teslim edilmemesi yatıyor.

YA SİZ ALIN YA BİZ Bir süre önce Türk güvenlik birimleri, Karayılan ve Bayık’ın, Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani’nin kontrolünde olan Kuzey Irak’taki Erbil’de bir hastaneye sağlık kontrolleri için gittiği bilgisine ulaştı. Bu istihbarat, anında ABD ile paylaşıldı ve Washington’a "İki teröristi ya siz alıp bize teslim edin, ya da biz gidip alalım" mesajı verildi. Ancak bu istihbaratını ABD’nin görmezden gelmesi, Ankara’da kızgınlığa neden oldu.

BAŞER RAHATSIZ ABD’nin PKK terörü ile mücadeleyi yeterli şekilde ciddiye almaması, Türkiye’nin özel temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer’i de rahatsız etmeye başladı. Başer, 11 Aralık’ta Almanya’nın Stuttgart kentinde ABD’li muhatabı Joseph Ralston’a Washington’un PKK’ya can alıcı darbeleri vurmaktan kaçındığı, sürekli vaatte bulunulmasına rağmen örgütün Avrupa kaynaklı finansman kaynaklarının kesilmesinde hiçbir ilerleme kaydedilmemesinden duyduğu rahatsızlığı iletti. Başer yakın çevresine, "Benim önümde bir takvim var. Bu takvim artık son çeyreğine geldi. Eğer isteklerimiz yerine gelmezse istifa etmekten başka yapacak bir şey yok. Bu da öyle çok uzun sürmez" dedi.

PAZARLIK İMAJI Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye ile ABD arasında PKK terörüyle mücadelede özel temsilciler atanmasına rağmen bir sonuç alınamaması, birçok kez devletin zirvesinde de değerlendirildi. Bu değerlendirmeler sonucu, "ABD’nin isteğiyle özel temsilciler belirlenmesine rağmen hiçbir sonuç alınamaması, ’Türkiye terör örgütüyle pazarlık yapıyor’ izlenimine neden oluyor. Bundan kaçınmalıyız. ABD, Kuzey Irak’taki terör odakları için artık somut bir şeyler yapmalı" görüşü ağır bastı.
 
Hurriyet



Bu haber 290 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,069 µs