En Sıcak Konular

Pizzacılar 'şaka olsun' diye yapmışlar

17 Nisan 2009 14:21 tsi
Domino's Pizza'daki skandala ilişkin Türkiye şubesi açıklama yaptı. Açıklamada olayın şaka amaçlı yapıldığı belirtilirker, hijyene verilen önem vugulandı.

Domino’s Pizza’nın mutfağında çalışan iki görevlenin yaptıklarının video paylaşım sitelerinde yayınlanmasının ardından, büyük tepki gören görüntülere ilişkin firmanın Türkiye Genel Müdürü bir açıklama yaptı. Açıklamada restoranlar zincirinin Türkiye ayağının iki yıl üst üste en iyi Domino’s Pizza seçildiği vurgulanırken, ABD’de gerçekleşen olayın da ‘şaka’ olduğu belirtildi.
 
Domino’s Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga adıyla yapılan açıklamada, videodaki görüntünün Domino’s Pizza’nın yaklaşımıyla bağdaşmadığı belirtildi.
 
EN YÜKSEK HİJYEN SEVİYESİ
Dünya’da 60 ülkede 8 bin restoranda hizmet veren restoran zincirinin Türkiye’de 12 yıldır faaliyet gösterdiği hatırlatılan açıklamada, “ve 12 ile yayılmış 108 şubesiyle hizmet veriyor. 1.550 çalışanımızla, en yüksek hijyen seviyesinde, en yüksek hizmet kalitesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” denildi.
 
Açıklamada, Domino’s Pizza Türkiye’nin 2 yıl üstü üste en iye Domino’s Pizza seçildiği ve tüm çalışanlarının müşteri hizmetleri ve hijyen eğitiminden geçirildiği belirtildi. Bağımsız kuruluşlarca sürekli denetimlerinin gerçekleştiğini belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Türkiye’deki üretim tesislerimiz, şube ve süreçlerimiz, uluslararası bağımsız kuruluşlar tarafından düzenli olarak denetleniyor ve tüm denetlemelerden en yüksek puanı almayı başarıyoruz.”
 
ÇALIŞANLAR ŞAKA YAPMIŞLAR
Habere konu olan olayın ABD’de gerçekleştiği ve gerekli aksiyonların alındığı belirtilerek şunlar kaydedildi; “Söz konusu olay ABD’de Conover, Kuzey Carolina’daki bir şubenin çalışanları tarafından gerçekleştirilmiştir. İlgili habere konu olan kişi ve davranışlarla ilgili olarak ABD’deki Domino’s Pizza Genel Merkezi gereken her türlü aksiyonu almaktadır. Her iki çalışanın da işine son verilmiş, haklarında hukuki süreç başlatılmıştır. Öte yandan her türlü hijyen denetlemesi için ilgili şubenin çalışmaları hemen askıya alınmış ve sterilizasyon işlemleri gerçekleştirilmiştir. Olaya konu olan çalışanlar, görüntülerdeki pizza malzemelerinin hiçbir şekilde fırına verilmediğini ve müşteriye gönderilmediğini, olayın yalnızca maksadını aşan bir şaka olduğunu kesin ifadelerle belirtmiş olsalar da, Domino’s Pizza Genel Merkezi konuyu yakın takibe almış bulunmaktadır.“
 
MARKAYA ZARAR VERECEK HAREKETLERDE BULUNMAYIZ
Görüntülerin tüm Domino’s Pizza’ya mal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Aslan Saranga, “Domino’s Pizza Türkiye ile hiçbir ilgisi bulunmayan bu gibi haberlerin, firmamızın özenle oluşturulmuş ve büyük bir itinayla devam ettirilen üretim ve servis süreciyle ilişkilendirilmemesidir. Domino’s Pizza Türkiye 1.550 çalışanıyla büyük bir ailedir ve bizler, ekibimize ya da markamıza zarar verebilecek, müşterilerimizin aklında soru işaretleri bırakacak bir hareket biçimi içerisinde asla bulunmayız.”
 
OLAY:
ABD’nin Kuzey Carolina eyaletindeki Catawba kentinde meydana gelen olayda iki Domino’s Pizza çalışanı hazırladıkları yiyeceklerle gerçekleştirdikleri mide bulandırıcı eylemlerini kameraya kaydetmişti.
 
İnternete düşen videoda restoran çalışanları hazırladıkları pizzadan parçalar alıp burunlarına sokuyor, temizlik bezlerini uluorta yerde tuvalet kağıdı gibi kullanıyor.
Firmanın sözcüsü, olayın kabul edilemez olduğunu, çalışanların yaptığı bu çirkin ve mide bulandırıcı davranıştan ötürü tüm müşterilerinden özür dilemişti.

(Haber 7)

 



Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,137 µs